• Imprimeix

Jornada Innovació i PIME en la contractació pública

Representants de gairebé 200 PIME varen omplir la Sala de Gala del Palau de Pedralbes

20/04/2018 14:04
imatge directora general

La directora General de Contractació Pública en un moment de la seva intervenció

La nova Llei de contractes del sector públic incorpora novetats que afecten especialment a la contractació amb la petita i mitjana empresa. La Llei transposa les Directives de contractació pública i aquest fet comporta un canvi substancial en la contractació pública en la mesura que introdueixen la noció de contractació pública estratègica i la possibilitat de realitzar polítiques de contractació pública per a la promoció de les PIME. Amb l'objectiu d'informar d'aquestes novetats, la Direcció General de Contractació Pública, va organitzar per a la petita i mitjana empresa la Jornada "Innovació i PIME en la contractació pública" que va tenir lloc el 19 d'abril, al Palau de Pedralbes (Av. Diagonal , 686 de Barcelona).

Va obrir la jornada el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz i per part de la Direcció General de Contractació Pública hi van intervenir, la directora general, Mercè Corretja; la sub-directora general de Seguiment i Avaluació de la Contractació pública, Anna Ciutat,  i el responsable de l'Àrea d'Anàlisi Econòmica, Albert Olives.

La jornada es va desenvolupar en dues parts diferenciades. En una primera part, Albert Olives va exposar els nous indicadors de participació de la PIME en la contractació pública de Catalunya i va presentar un nou espai de visualització d'aquestes dades en el web de la Direcció General, i Anna Ciutat va remarcar l'impacte de la nova Llei de contractes a les PIME, fent especial referència al Document Europeu Únic de Contractació (DEUC), la divisió dels contractes en lots, la subcontractació i els criteris de solvència entre d'altres.

La segona part de la Jornada va tenir un format més pràctic en el qual la directora general es va centrar en el desenvolupament del concepte d'innovació en la compra pública, i va donar pas a una taula rodona en la qual hi van intervenir tres empreses que han participat en algun projecte d'innovació en contractació pública. Els representants i empreses participants vàren ser:  Aida Esteban, directora de Desenvolupament de Negoci de Citymart; Diego Guri, director d'Amec Urbis i Ramon Maspons, responsable de l’Àrea d’Innovació de l’Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries de Catalunya (AQUAS).