• Imprimeix

El model de contractació pública socialment responsable de la Generalitat de Catalunya, un dels més avançats d’Europa, s’exposa a Göteborg

El passat 1 de març ha tingut lloc a Göteborg (Suècia) el seminari sobre contractació pública i economia social, especialment centrat en la contractació pública com a instrument de cooperació entre poders públics i agents de l’economia social.

07/03/2017 14:03
Jornada Gothenburg

La directora general de Contractació Pública durant la seva intervenció a Göteborg

El seminari ha estat organitzat per la Xarxa Europea de Ciutats i Regions per a l'Economia Social-REVES AISBL, juntament amb Västra Götalandsregionen, la Regió d’Östergötland i la ciutat de Göteborg.

Aquesta trobada ha reunit diferents experts europeus en matèria de contractació pública procedents de diversos països (Grècia, Portugal, Finlàndia, Suècia, Itàlia i Catalunya) i s’hi han presentat, entre d’altres, les experiències de les regions de Västra Götaland, d’Östergötland, Toscana i Catalunya i de les ciutats de Göteborg i Brescia. 

Com ha assenyalat la directora general de Contractació Pública, Mercè Corretja, el Govern de Catalunya fou pioner en l’establiment d’un model de contractació pública socialment responsable basat en dos eixos: la regulació i el foment de les reserves socials de contractació per a la integració laboral de persones discapacitades i amb dificultats d’inserció laboral i el foment de l’ús de clàusules socials i de codis de bones pràctiques.

En aquest sentit, l’any 2016 el Govern de la Generalitat de Catalunya va incrementar fins a 8,7 milions d’euros (un 26% respecte d’anys anteriors) la quantia reservada a contractes per al foment de la integració laboral. D’altra banda, s’han iniciat els treballs per al desenvolupament legislatiu del nou règim específic de la contractació de serveis a les persones previst als articles 76 i 77 de la Directiva 2014/24/UE, de contractació pública, que permet dissenyar un sistema de reserves per a determinats serveis i organitzacions.