• Imprimeix

Eric Hauck és nomenat delegat del Govern de la Generalitat a Croàcia

El Govern ha aprovat aquest matí el nomenament del primer delegat a Croàcia, Eric Hauck. La delegació del Govern a Croàcia té l’objectiu d'actuar com a hub i cobrir la representació de Catalunya als països que conformen l’àmbit geogràfic dels Balcans: Croàcia, Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Sèrbia.

25/07/2017 13:07
Eric Hauck

El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, juntament amb Eric Hauck, nomenat avui delegat del Govern a Croàcia.

Aquesta delegació forma part d’una de les àrees d’influència i d’importància estratègica per a Catalunya, ja que inclou diversos estats de la Unió Europea i constitueix una important àrea comercial i d’expansió per a les empreses catalanes.

Nascut a Saarland (Alemanya) l’any 1968, Eric Hauck va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té un màster en Direcció d’organitzacions esportives per l’Université Claude Bernard 1 de Lió (França).

Fins a l’actualitat ha estat director de comunicació de la Fundació Princesa de Girona. El 2014 va ser cofundador a Barcelona de la seu local d’Impact Hub, el moviment més important a escala mundial en l’ecosistema dels espais de cocreació per a emprenedors socials. Anteriorment, va dirigir la comunicació de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (2008-2013), i de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures (2004-2007). Del 1988 al 2002, va ser responsable de projectes del Comitè Olímpic Internacional a Lausanne (Suïssa), i de  director de cooperació internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), del 1995 al 1999.

Entre els anys 1988 i 1995, Hauck va ser cap de la secció d’Internacional al diari Avui exercint com a corresponsal diplomàtic per a l’Europa de l’Est durant la caiguda del Mur de Berlín. També reporter de guerra a Romania, la primera Guerra del Golf, Iraq, els Balcans i el final de l’Apartheid a Sudàfrica.

Xarxa de delegacions a l’exterior

El Govern té entre els seus objectius enfortir i ampliar les estructures governamentals de l’acció i el servei exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l’exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals.

Actualment, un total de 12 delegacions en funcionament integren la xarxa exterior del Govern: Unió Europea, Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya, Estats Units, Canadà i Mèxic, Àustria, Itàlia, Portugal, Suïssa, Polònia i Països Bàltics, Països Nòrdics i ara Croàcia. Les delegacions estan adscrites al Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.