• Imprimeix

El conseller Romeva adreça un missatge a la comunitat catalana a l’exterior

Amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que se celebra cada any el primer diumenge després de la Diada de Sant Jordi, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha adreçat un missatge als catalans i catalanes que viuen a fora de Catalunya.

24/04/2016 09:04

En el missatge, enregistrat en vídeo, el conseller destaca que el Govern sent molt proper a la Catalunya exterior i posa de manifest la voluntat del conjunt del catalans i catalanes, independentment del seu lloc de residència, de sentir-se part d’un poble, d’una cultura i d’uns valors compartits.

Romeva també esmenta la celebració de la diada de Sant Jordi arreu del món, sota la marca Books and Roses, com un exemple excel·lent de l’entusiasme i la bona feina de les comunitats catalanes a l’exterior per fer present la cultura catalana de forma global. Així, indica que la comunitat catalana a l’exterior és el major actiu per explicar què és Catalunya, qui som els catalans, d’on venim i on volem anar.

El Govern va establir l'any 1999 aquesta diada per reconèixer la trajectòria dels catalans expatriats, reforçar el manteniment de la seva identitat i agrair la tasca que fan en favor de la projecció internacional de Catalunya, sobretot per part dels casals catalans i altres xarxes com “Catalans al Món”.