• Imprimeix

Les delegacions del Govern a l’exterior celebraran la Diada Nacional de Catalunya amb actes arreu del món

La delegacions del Govern a l’exterior commemoraran l’11 de setembre amb l’organització d’una quinzena d’actes, la majoria dels quals comptaran amb la presencia dels respectius delegats.

05/09/2017 18:09

Agenda d’actes de la Diada Nacional de Catalunya a les delegacions del Govern a l’exterior: 

Delegació del Govern a la UE

 • Dimarts, 12 de setembre, 18.00 h

Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern a la UE, a Brussel·les. Recepció institucional presidida pel representant del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj. Durant l’acte, es podrà visitar l’exposició de localitzadors d’espais cinematogràfics “Scouting Catalonia”.

Delegació del Govern a Ginebra

 • Dilluns, 11 de setembre, 18.30 h

Pavillon Sicli, a Ginebra. El delegat del Govern a Ginebra, Manuel Manonelles, participarà en la inauguració de l’exposició “Open Space Connection” en el marc de la diada de Catalunya

 • Dimarts, 12 de setembre. 18.30 h

Socitété de Lecture, a Ginebra. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern a Ginebra, Manuel Manonelles. L’acte està adreçat a autoritats locals, cantonals i federals suïsses, al cos diplomàtic, a responsables d’organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, a representants dels casals catalans de Lausana-Ginebra, Zuric i Berna, així com d’altres personalitats catalanes i suïsses.

Delegació del Govern a França

 • Dimarts, 12 de setembre, 19.00 h

Maison de l’Europe, a París. Recepció institucional presidida pel delegat del Govern a França, Martí  Anglada. Hi assistiran representants del govern francès, universitats, think-tanks i mitjans de comunicació, a més a més, de la comunitat catalana i de membres de l’Amical i Le Cadres Catalans.

Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda

 • Dilluns, 4 de setembre, 18.00 h

Queen Mary University Law i ScotRes, a Londres. Conferència “"Pathways to statehood: Scotland and Catalonia” coorganitzada per la Delegació i que compta amb els següents ponents: Josep Costa, professor de Teoria Política de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); Josep Maria Reniu, director de la Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern i professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona (UB); Chris Bambery,escriptor i periodista; i Alexandra Redmond, doctoranda de Ciència Política de la Universitat d’Edimburg.

 • Dimarts, 12 de setembre, 19.00 h

Institute of Directors, a Londres. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén.

Delegació del Govern a Alemanya

 • Dilluns, 11 de setembre, 18.30 h

Àtrium de l’edifici de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Berlín. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida per la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz.

Delegació del Govern a Estats Units, Canadà i Mèxic

 • Dimarts, 12 de setembre, 18.00 h

Capitol View at 400 (Roof Top), a Washington. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern a Estats Units, Canadà i Mèxic, Andrew Davis. Hi assistiran membres del congrés i del senat americà entre d’altres personalitats.

Delegació del Govern a Àustria

 • Dimecres, 13 de setembre

Cafè Landtmann, a Viena. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern, Adam Casals.

 • Dijous, 21 de setembre, 18.00 h

Palau Zichy de Bratislava. Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern, Adam Casals.

Delegació del Govern a Itàlia

 • Dilluns, 11 de setembre, 19.30 h

Església de San Lorenzo in Miranda, a Roma. Concert de la cantant algueresa Franca Masu. Hi assistirà el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.  

Delegació del Govern a Portugal

 • Dimecres, 6 de setembre, 18.30 h

Llibreria Ferin,  a Lisboa. Homenatge a Manuel Seabra (Lisboa,1932-Barcelona, 2017) en reconeixement a la tasca del escriptor i traductor, autor del Diccionari Portuguès-Català, premiat amb la Creu de Sant Jordi el 2001. L’acte serà presidit pel delegat del Govern a Portugal, Ramon Font.

Delegació del Govern a Polònia i Països Bàltics

 • Diumenge, 10 de setembre, 18.00 h

Delegació del Govern a Polònia i Països Bàltics, a Varsòvia. Trobada de catalans de Varsòvia. Hi assistirà la delegada del Govern a Polònia i Països Bàltics, Ewa Cylwik.

 • Dilluns, 11 de setembre, 16.00 h

Filmoteca Kino Iluzjon, a Varsòvia. Recepció institucional i presentació de documentals sobre Catalunya. Hi assistirà la delegada del Govern a Polònia i Països Bàltics, Ewa Cylwik.

 • Entre l’11 i el 17 de setembre es farà una presentació de vins catalans en diversos restaurants de Varsòvia

El Govern i el Parlament celebraran la Diada amb un acte institucional conjunt que tindrà com a eix temàtic els Drets Humans i les lluites per la democràcia i la llibertat. És en aquest sentit que el cartell d’enguany té com a missatge clau la paraula llibertat, un dels conceptes que es vol transmetre aquesta Diada, centrada en els drets humans individuals i col·lectius, i la llibertat en tots els àmbits.