• Imprimeix

El Departament d’Acció Exterior convoca un concurs públic per a les places de delegat del Govern a Portugal, a l’Europa Central i als Països bàltics

Les delegacions de Portugal, Europa Central i Països bàltics formen part de la segona fase, de consolidació, del pla de desplegament de les oficines de representació del Govern a l’exterior.

08/01/2019 20:01

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha obert a concurs públic les places de delegat a Portugal, a l’Europa Central i als Països bàltics. La convocatòria de les tres places està oberta a totes les candidatures que compleixin els requisits de participació del procés de selecció. Les funcions principals del delegat o delegada són les de representar el Govern de la Generalitat en l’àrea geogràfica i funcional corresponent, dirigir i impulsar l’activitat de la Delegació, elaborar i coordinar l’acció exterior del Govern en l’àmbit d’actuació de la delegació i mantenir les relacions amb altres òrgans o organitzacions internacionals de la seva àrea territorial.   

  

Pla de desplegament de les delegacions del Govern a l'exterior 

La reobertura de les delegacions de Portugal, amb seu a Lisboa; Europa Central, amb seu a Viena; i la creació de la dels Països bàltics, amb seu a Riga, s’emmarca en la segona fase de consolidació del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior, que també inclou les delegacions als Balcans, amb seu a Zagreb; als Països nòrdics, amb seu a Estocolm; i a la Mediterrània, amb seu a Beirut. El passat mes de novembre el Govern va aprovar la reobertura i creació d’aquestes sis delegacions.

El delegat als Balcans, Eric Hauck, i la delegada als Països nòrdics, Francesca Guardiola, van ser nomenats el mes de desembre passat.

La tercera fase, d’expansió, preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.

La reactivació de les delegacions després de l’article 155 permet garantir la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i davant les instàncies multilaterals més significatives, amb l’objectiu de defensar-hi els interessos de Catalunya i afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement.  

 

Podeu consultar l’anunci de les places en els següents enllaços:  

Delegat/da del Govern de la Generalitat de Catalunya a Portugal  

http://exteriors.gencat.cat/ca/departament/ofertes-treball/detall/oferta/art_exi_exi213-18

  

Delegat/da del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Europa Central

http://exteriors.gencat.cat/ca/departament/ofertes-treball/detall/oferta/art_exi_exi214-18

 

Delegat/da del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països bàltics

http://exteriors.gencat.cat/ca/departament/ofertes-treball/detall/oferta/art_exi_exi215-18