• Imprimeix

Conseller Bosch: "Cal combatre amb determinació el fantasma de la ultradreta"

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch ha assenyalat, en resposta a una interpel·lació sobre l’ascens de la ultradreta, que “el fantasma de la intolerància i de l’exclusió, basat en la xenofòbia, el racisme i el masclisme, està recorrent Europa i el món” i que “cal combatre’l amb determinació”. Perquè, si no ho fem, ha dit el conseller, “la societat que deixem serà cada cop més injusta, menys democràtica i menys lliure”.

13/12/2018 13:12
Interpel·lació al Parlament sobre l'extrema dreta

HC Bosch al faristol del Parlament de Catalunya

En referència a l’ascens de Vox a les eleccions andaluses, el conseller ha assegurat que “estem parlant d’una ultradreta que neix, com la majoria d’ultradretes que estem veient a Europa, a l’empara d’un nacionalisme radical”. “Els moviments d’ultradreta emergents no es reconeixeran com a feixistes, però beuen dels mateixos impulsos”, ha dit Bosch, “del nosaltres contra ells, d’aquesta confrontació que dinamita la convivència”.
 
El conseller ha dit que és un fenomen que no passa per casualitat sinó perquè “les brases ja estaven enceses”. “Vox s’alimenta de l’a por ellos que altres han atiat prèviament”, ha explicitat.  
 
Bosch ha apel·lat a la responsabilitat del Partit Popular i Ciutadans, a qui responsabilitza d’haver alimentat la ultradreta i d’haver permès el seu auge, i ha demanat que “canviïn el seu discurs i el marc ideològic i polític per ajudar a combatre-la”. 
 
El conseller ha conclòs la intervenció afirmant que “tenim un problema que es diu nacionalisme espanyol radical que l’hem d’afrontar perquè pot arribar a injuriar altres pobles com el d’Eslovènia o insultar per exemple els indis nord-americans”. Bosch ha afegit que aquest nacionalisme “pot arribar a negar que a diversos països d’Europa s’intenta fer justícia mentre aquí hi ha injustícia a l’hora de defensar persones que l’únic que han fet és posar les urnes per poder votar”. Finalment, el conseller ha demanat que es defensi “la democràcia, la convivència, la justícia i la llibertat del nostre país”.

Bosch ha respost la seva primera interpel·lació al Parlament sobre l'ascens de la ultradreta