• Imprimeix

El conseller Bosch s’ha reunit avui amb els diputats i eurodiputats de la EU-Catalonia Dialogue Platform i amb els exiliats a Brussel·les

El conseller Alfred Bosch s’ha desplaçat aquest dimarts a Brussel·les en el seu primer viatge com a titular del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

27/11/2018 19:11
Reunió de l'HC Bosch i la delegada Serret amb diputats i eurodiputats a Brussel·les

Bosch s’ha reunit amb diputats de Catalunya, Flandes, Escòcia, Gal·les, Estònia, Eslovènia o les Illes Fèroe i eurodiputats membres de la EU-Catalonia Dialogue Platform, que exigeix que el conflicte entre Catalunya i Espanya se solucioni amb diàleg i que té com a president Ivo Vajgl, eurodiputat i exministre d’Afers Exteriors d’Eslovènia. A la reunió també hi han assistit la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Natàlia Mas, i la delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret.

A més, el conseller ha visitat el president Carles Puigdemont a Waterloo a qui ha volgut mostrar el seu suport “davant la situació injusta i de repressió que pateix”. La reunió amb Puigdemont ha servit per explicar les grans línies que pensa defensar el conseller al capdavant del Departament i que es basen en tres principis: món, democràcia i solidaritat.

El conseller també s’ha trobat aquest dimarts amb els exiliats Toni Comín i Lluís Puig a Brussel·les, i els ha expressat el seu compromís en la defensa dels drets civils que vol portar a terme des del Departament, en explicar la situació que ells pateixen a l’exili, així com denunciar la presó injusta dels presos polítics.

L’agenda del viatge a Brussel·les seguirà aquest dimecres amb una reunió de treball amb els delegats del Govern a l’exterior que tindrà lloc a la Delegació davant la Unió Europea. L’objectiu és establir les principals línies d’actuació i intensificar la coordinació en matèria d’acció exterior. A la trobada hi assistiran la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Natàlia Mas; la delegada davant la Unió Europea, Meritxell Serret; el delegat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; la delegada a Alemanya, Marie Kapretz; la delegada als Estats Units d’Amèrica, Victòria Alsina; i el delegat a Itàlia, Luca Bellizzi. A les 10 h el conseller oferirà una roda de premsa a la seu de la Delegació (rue de la Loi, 227).

Bosch també ha mantingut una trobada amb el president Puigdemont i la resta d'exiliats i els hi ha explicat la lluita a favor dels drets civils que vol impulsar des del Departament