• Imprimeix

Conseller Bosch: “Hem volgut fer un gest de reconeixement i restitució cap a Raül Romeva”

26/11/2018 14:11
20181126_BoschLledoners

El conseller Alfred Bosch atenent els mitjans de comunicació a la sortida de la presó de Lledoners

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch ha visitat aquest matí el centre penitenciari de Lledoners on s’ha trobat amb Raül Romeva, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La reunió més llarga ha estat amb Romeva a qui Bosch ha assegurat voler “fer un gest de reconeixement, de restitució cap al conseller que va fer tant bona feina en uns moments tant complicats”.

A la reunió amb Romeva, Bosch li ha consultat l’opinió sobre “les línies mestres i els criteris que jo penso imprimir al Departament d’Acció Exterior”. El conseller ha afegit que “hem parlat molt de cooperació al desenvolupament, un tema que als dos ens interessa especialment, i també de Nelson Mandela, de la situació sud-africana, perquè ell coneix tota la feina que vaig fer amb la meva tesi”. Bosch ha obsequiat Romeva amb un llibre sobre Nelson Mandela.

Els principals eixos de treball del Departament d’Acció Exterior són el món, la solidaritat i la democràcia. El conseller ha destacat l’objectiu que “Catalunya sigui coneguda i reconeguda arreu del món i, per descomptat, pensem que cal arribar als cinc continents”. La solidaritat és també un dels elements que vol reforçar Bosch, el qual es proposa acostar-se al 0,7% fixat per Nacions Unides com a ajuda al desenvolupament. Finalment, sobre la democràcia, el conseller ha assegurat que “els dilemes polítics amb el Regne d’Espanya tenim molt clar que els hem de resoldre per la via democràtica”.

Aquest dilluns el conseller Alfred Bosch ha visitat els presos polítics de Lledoners i ha intercanviat amb Romeva les principals “línies mestres” del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència