• Imprimeix

El Govern aprova la reobertura i creació de les delegacions a Portugal, als Països Bàltics, als Balcans, als Països Nòrdics, a Europa Central i a la Mediterrània

El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència activa així la segona fase del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l'exterior

20/11/2018 13:11

El Govern de la Generalitat segueix restablint la xarxa de delegacions a l’exterior. En aquesta línia, avui ha aprovat un decret específic per a cada una de les sis delegacions incloses en la segona fase, de consolidació, del pla de desplegament previst. D’aquesta manera restableix la Delegació a Portugal, amb seu a Lisboa; la dels Balcans, amb seu a Zagreb; la dels països nòrdics, amb seu a Estocolm i la d’Europa Central, amb seu a Viena; i posa en marxa les delegacions de nova creació als països bàltics, amb seu a Riga, i a la Mediterrània, amb seu a Beirut.

 

El Govern va aprovar el passat 26 de juny el decret que ha permès posar en marxa les delegacions a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda, a Itàlia, als Estats Units d’Amèrica, a França i a Suïssa. Totes aquestes delegacions, tancades degut a l’aplicació de l’article 155, formen part de la primera fase, d’urgència, del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior.

 

Després de l’aprovació de creació d’aquestes sis delegacions s’obrirà el procediment per designar als delegats i posar en marxa l’estructura necessària a cadascun dels països. Conclourà així la segona fase de consolidació.

 

Per últim, la tercera fase, d’expansió, preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.