• Imprimeix

El conseller Maragall anuncia la reactivació i reobertura de les delegacions del Govern a Brussel·les, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Suïssa i EUA

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dijous la reobertura de les delegacions del Govern a Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Suïssa i Estats Units d’Amèrica, i la reactivació de la delegació de Brussel·les.

14/06/2018 14:06
El conseller Maragall anuncia la reactivació i reobertura de les delegacions del Govern a Brussel·les, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Suïssa i EUA

El conseller Maragall ha fet l’anunci des de la capital belga en la seva primera visita a la delegació del Govern a Brussel·les, després de quedar sense efecte la intervenció de la Generalitat de Catalunya per part del Govern espanyol.

Prèviament a l’anunci, el conseller Maragall s’ha reunit amb els treballadors i els ha agraït la fortalesa i compromís que han demostrat durant aquests darrers mesos. “Avui reprenem el camí i comencem a avançar plegats i a treballar junts per a un projecte viu i il·lusionant amb rigorositat i determinació”, ha afirmat.

El conseller ha explicat als mitjans de comunicació que el Departament d’Acció Exterior reforçarà i consolidarà l’estructura a l’exterior amb la representació en les institucions europees i multilaterals, la presència a Europa i al món, i la defensa dels interessos de Catalunya. “Construcció de país vol dir indestriablement implicar-nos en la construcció i la regeneració d’Europa”, ha afegit.

 “El departament serà coherent amb el seu nom. És a dir, actuarà”, ha remarcat, i ha destacat que “estarà present en els debats europeus i també en el front de la democràcia i la llibertat”. En aquest sentit, ha recordat que si avui és el titular del Departament d’Acció Exterior és perquè el seu predecessor en el càrrec, Raül Romeva, no pot ser-hi tot i que és “qui hi hauria de ser”.

 

Pla de desplegament del Govern de Catalunya a l’exterior 

La reactivació de la delegació de Brussel·les i la reobertura de les delegacions a Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Suïssa i Estats Units d’Amèrica s’emmarca en la primera fase “d’urgència” del pla de desplegament de representació de Catalunya a l’exterior en què el Departament està treballant.

El pla preveu dues fases més. La segona preveu la consolidació i nova visibilitat en l’escena internacional amb delegacions, corresponsalies o enviats específics a París, Portugal, els Balcans, els Països nòrdics o fins i tot en zones d’altres continents en els pròxims mesos. I la tercera fase serà la d’expansió, que preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com el Mediterrani, l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.