• Imprimeix

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

Raül Romeva

conseller romeva

Raül Romeva i Rueda és llicenciat en Ciències Econòmiques i doctorat en Relacions Internacionals. Ha impartit classes sobre política europea i afers internacionals a diverses universitats. Ha treballat al Centre UNESCO de Catalunya, a la UNESCO de Bòsnia i Hercegovina, a Intermón Oxfam i a l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat professor de Relacions Internacionals a la UAB (entre 1994 i 2002), consultor electoral per la Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), i diputat al Parlament Europeu (entre 2004 i 2014). 

Així mateix, ha impartit classes sobre política europea i afers internacionals a diverses universitats, com per exemple a l'International Relations Degree (Universitat Blanquerna- Ramon Llull), al Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) impulsat conjuntament amb l'IBEI, l'Escola d'Administració Pública i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), o al Màster en Periodisme Polític Internacional que organitza l'UPF-IDEC, entre d'altres. També ha estat col·laborador regular en diversos mitjans de comunicació, en tant que analista, com per exemple al programa Els Matins de Catalunya Ràdio, al programa puntCAT de TV3, o al Diari ARA. 

Al Parlament Europeu, en representació d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), va seguir sobretot les comissions d’Afers Exteriors, Política Interior i Immigració, Drets de les Dones i Igualtat, Pesca i Afers Marins, Política Social, Drets Humans, i Seguretat i Defensa. A més, va participar en les delegacions d’EUROMED, EUROLAT, Mèxic, Amèrica Central i ASEAN, entre d’altres. També va ser vicepresident del Grup Verds/ALE durant cinc anys i va formar part de diversos intergrups de l’eurocambra, entre els quals el de defensa dels drets LGBTI. 

Parla català, castellà, anglès, francès i italià. Ha viscut a Caldes de Montbui, La Roca del Vallès, Barcelona, Montpeller, Paris, Sarajevo, Brussel·les i Estrasburg. Actualment resideix a Sant Cugat del Vallès. En aquesta ciutat, és membre de la colla dels Castellers de Sant Cugat. És aficionat a la natació a mar obert i és autor de diversos llibres, tant de ficció com d’assaig polític. 

És conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència des del 14 de gener del 2016.

Data d'actualització:  27.01.2016