• Imprimeix

Cicle de debats: processos constituents al món

Cicle de debats, organitzat pel Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis

imatge_cicle

Té com a objectiu estudiar i debatre les principals experiències de democràcia participativa en processos constituents que s’han donat els últims anys arreu del món.

En els últims anys han sorgit noves experiències que han fet replantejar la relació entre els components representatius i participatius a l’hora d’establir nous marcs constitucionals. Idees com democràcia de qualitat, procediments participatius directes, deliberació per part de la ciutadania i de les organitzacions socials, ús de noves tecnologies de la informació, etc., assenyalen el nou rumb que pren el segle XXI.

Aquest cicle de debats, organitzat pel Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, compta amb la participació de professors i experts internacionals de primer nivell. L’objectiu és estudiar i debatre les principals experiències de democràcia participativa en processos constituents que s’han donat els últims anys arreu del món, amb un èmfasi especial sobre la deliberació i l’involucrament de la ciutadania.

Amb un enfocament eminentment pràctic, analitzant els reptes plantejats i les solucions finalment adoptades a cada país, s’analitzaran els casos d’Irlanda, Bolívia, Equador, Islàndia, Xile i Escòcia. A més a més, es donarà una visió més general sobre les actuals tendències sobre la participació ciutadana en els processos constitucionals.