logo pla europa
  • Imprimeix

Pla Europa

El Pla Europa és sentir Europa, debatre-la; posar en valor la seva diversitat d’opinions. Construir el projecte europeu està a les nostres mans, a les mans de la ciutadania que la conforma.

El Pla Europa neix amb el doble objectiu d’afirmar la presència i influència de Catalunya a Europa i d’apropar la ciutadania al projecte europeu. L’eina del Pla Europa és la participació i mobilització ciutadana, les converses i el diàleg. Des del Govern de Catalunya creiem vital ser part present i activa en els grans debats europeus, així com refermar la nostra posició com a soci competent, solvent i compromès de la Unió Europea, de la mà d’una societat activa i partícip de les actuacions i dels posicionaments del Govern a Europa.

El Pla parteix d’una visió indiscutiblement europeista, oberta al món, i alhora propera. Defensem una Unió que posi els ciutadans al centre de les seves polítiques, tot promovent els seus valors fundacionals amb l’objectiu d’assolir una Europa unida en la seva diversitat.

Desenvolupem el Pla Europa en tres fases. Durant la primera, s’elabora un llibre verd on es plasma la visió preliminar del Govern en els grans debats europeus. Aquest llibre obre la porta a la segona fase, un procés de participació ciutadana que involucrarà entitats i institucions de la societat civil de manera transversal per tal que puguin incidir en el posicionament del Govern. Finalment, s’elaborarà un llibre blanc, amb les visions del Govern i les aportacions recollides de la societat civil, que servirà per guiar les futures actuacions del Govern de Catalunya a Europa.

La nostra veu, l’Europa que volem.