• Imprimeix

Projectes exitosos a Catalunya d'Europa Creativa

 • Dos operadors culturals i creatius catalans reben finançament europeu del programa Europa Creativa pels seus projectes culturals

  Dos operadors culturals i creatius catalans reben finançament europeu del programa Europa Creativa pels seus projectes culturals

  La Fundació Privada ELISAVA Escola Universitària i el Centre Català del PEN Club Associació d’Escriptors han estat les entitats catalanes que han obtingut finançament europeu en la convocatòria de projectes de cooperació europea en el marc del programa Europa Creativa.

  • 09/05/2017
 • 6 empreses catalanes han estat seleccionades en la convocatòria MEDIA de suport a la distribució automàtica

  6 empreses catalanes han estat seleccionades en la convocatòria MEDIA de suport a la distribució automàtica

  Europa Creativa MEDIA ha seleccionat 291 distribuïdores de les quals 6 són catalanes. Les distribuïdores catalanes que han aconseguit l’ajut són A Contracorriente Films SL, Abordar SL, DeA Planeta SL, La Aventura Audiovisual SL, Paycom Multimedia SL i Vercine 2007 SL. En total, les 6 distribuïdores han generat un fons potencial de 577.105€.

  • 10/01/2017
 • 4 grups catalans participen a Eurosonic 2017 amb el suport del Departament de Cultura

  Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango formaran part del programa European Talent Exchange Programme, que facilitarà la seva presència a festivals europeus durant el 2017. Des del 2012, un total de 24 grups catalans han actuat a Eurosonic amb el suport del Departament de Cultura.

  • 29/11/2016
 • L’empresa catalana COMUNIDAD Filmin SL és l’única entitat de l’Estat espanyol finançada per la convocatòria del programa Europa Creativa per a la distribució en línia 2014

  L’empresa catalana COMUNIDAD Filmin SL és una de les 17 entitats europees que rebran finançament de la convocatòria del programa Europa Creativa per a la distribució en línia de 2014. Al conjunt de l’Estat espanyol es van presentar 7 projectes i COMUNIDAD Filmin SL serà l’única entitat de finançada.

  • 25/11/2016
 • La distribuïdora catalana La Aventura Audiovisual rep fons del programa Europa Creativa MEDIA pel seu projecte de suport a la distribució selectiva

  La distribuïdora catalana La Aventura Audiovisual rep fons del programa Europa Creativa MEDIA pel seu projecte de suport a la distribució selectiva

  L’Aventura Audiovisual ha aconseguit un total de 71.400 € per a la distribució dels films “Fai Bei Sogni” de Marco Bellocchio, i “Ma Loute” de Bruno Dumont, a través de la convocatòria de suport a la distribució selectiva del programa Europa Creativa Media. Aquest ajut té l’objectiu de promoure la circulació transnacional de films europeus a través del màrqueting transnacional, l'estratègia de marca, la distribució i l'exhibició d'obres audiovisuals. Aquesta convocatòria també dóna suport a la distribució de pel·lícules europees no nacionals en sales i altres plataformes, i a la comercialització internacional d'obres audiovisuals, mitjançant subtitulació, doblatge i audiodescripció.

  • 04/11/2016
 • Dues empreses catalanes reben finançament del programa Europa Creativa MEDIA

  Dues empreses catalanes reben finançament del programa Europa Creativa MEDIA

  Cornelius Films, amb el seu projecte Mironins, i la productora Bettina Walter Productions, amb el seu documental The lost generation, són les dues empreses catalanes que han obtingut finançament europeu del programa Europa Creativa, subprograma MEDIA, en la convocatòria de suport al desenvolupament de projectes individuals (EACEA 18/2015) per augmentar la capacitat dels productors de cinema per desenvolupar obres audiovisuals europees amb un potencial per circular a la Unió i més enllà, i per facilitar la cooperació europea i internacional.

  • 25/10/2016
 • La FiraTarrega participa al programa de mobilitat CASA

  La FiraTarrega participa al programa de mobilitat CASA

  FiraTerraga és un dels cinc projectes que participa en el programa CASA (Circus Arts and Street Arts Circuits), enfocat a l’intercanvi internacional d’experiències de circ i arts de carrer. Aquest projecte té la intenció de contribuir a la formació dels professionals del circ contemporani i de la creació a l'espai públic en el treball i la cooperació transnacionals. Està finançat a través del programa Europa Creativa i, entre altres, durà a terme cinc estades durant l’any en cinc països diferents (Suècia, Bèlgica, Finlàndia, Catalunya i República Txeca) per explorar la realitat cultural a nivell local. La convocatòria està oberta a professionals en actiu (2 anys mínim) del sector de les arts de carrer o el circ (artistes, productors, programadors, gestors, periodistes...), amb un interès específic en audiències i/o desenvolupament de màrqueting. Inscriu-te!

  • 18/01/2016
 • L’ICEC participa en el projecte musical ETEP

  L’ICEC participa en el projecte musical ETEP

  L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és membre del projecte musical European Talent Exchange Programme (ETEP), l’objectiu del qual és facilitar la circulació del repertori, artistes i produccions a Europa i fomentar que la indústria de la música europea i els mitjans de comunicació treballin junts per promoure actuacions i repertoris europeus no nacionals. El projecte, finançat pel programa Europa Creativa Cultura, ha obtingut una subvenció de 500.000€. 

  • 13/01/2016
 • Dos projectes catalans han rebut ajut de l’Europa Creativa Cultura

  Dos projectes catalans han rebut ajut de l’Europa Creativa Cultura

  Dos projectes catalans, Futurbox Project S.L. i Sajalín editores, S.L. han rebut ajut del programa Europa Creativa, en concret de la convocatòria de suport als projectes de traducció literària. Futurbox Project S.L. ha aconseguit 57.456,00€ i Sajalín editores, S.L., n'ha rebut 13.207,00€. Els principals objectius de l'ajut als projectes de traducció literària són donar suport a la diversitat cultural i lingüística, i promoure la circulació de les obres literàries d'elevada qualitat, així com millorar-ne l'accés i arribar a nous públics.

  • 23/07/2015
 • La productora catalana Media 3.14 és l’única empresa de l’estat espanyol que ha rebut ajut d’Europa Creativa MEDIA

  La productora catalana Media 3.14 és l'única empresa de l'estat espanyol que ha rebut ajut de la convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport al desenvolupament de projectes, amb una quantitat de 88.000€. L'objectiu d'aquesta convocatòria és augmentar la capacitat dels operadors audiovisuals per a desenvolupar obres audiovisuals europees amb potencial per a circular dins de la Unió Europea i més enllà, i facilitar les coproduccions europees i internacionals, incloent-hi amb cadenes de televisió.

  • 15/07/2015