• Imprimeix

Projectes exitosos a Catalunya del COSME

 • El projecte PPACT, una iniciativa per afavorir l’accés a les licitacions públiques a la petita i mitjana empresa

  El projecte PPACT, una iniciativa per afavorir l’accés a les licitacions públiques a la petita i mitjana empresa

  El seu principal objectiu és obrir l’accés als principals mercats europeus, promoure la trobada entre l’empresa i el client públic europeu.

  • 31/10/2017
 • ACCIÓ, la segona agència d'Europa que ha captat més fons de la Comissió Europea per impulsar la competitivitat de l'empresa

  ACCIÓ, la segona agència d'Europa que ha captat més fons de la Comissió Europea per impulsar la competitivitat de l'empresa

  ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, s’ha situat el 2016 com la segona agència pública regional de suport a l’empresa d’Europa que ha captat més fons de la Comissió Europea per dur a terme programes de competitivitat pel teixit empresarial. En concret, ACCIÓ ha participat aquest 2016 en 16 projectes europeus, que han comptat amb un finançament de la Comissió Europea de 13 milions d’euros.

  • 12/04/2017
 • La Comissió Europea tria Catalunya per liderar el projecte turístic transnacional HikingEurope

  L’Agència Catalana de Turisme (ACT) lidera el projecte HikingEurope, que té com a objectiu promoure una xarxa transnacional de rutes turístiques rurals estructurada en diversos itineraris de senderisme arreu d’Europa que facilitin la descoberta del patrimoni natural i cultural dels territoris concernits. Aquest projecte, finançat pel programa de competitivitat empresarial COSME de la Unió Europea i triat d’entre més de 100 propostes, inclou àrees rurals de Catalunya (Pirineu - el Cinquè Llac i el Priorat), Irlanda, Itàlia i Croàcia.

  • 14/07/2016
 • Sis projectes amb participació catalana són finançats pel programa COSME de suport a les pimes

  Sis projectes amb participació catalana són finançats pel programa COSME de suport a les pimes

  La Comissió Europea ha publicat el llistat de projectes finançats pel programa COSME de suport a les pimes. De les 91 iniciatives que han rebut finançament europeu 6 compten amb la participació d’entitats catalanes.

  • 15/02/2016
 • La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lidera el projecte Hybrid Broadcast Broadband for All (HBB4ALL)

  La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lidera el projecte Hybrid Broadcast Broadband for All (HBB4ALL)

  El projecte HBB4ALL, finançat pel Programa de competitivitat i innovació de les empreses (CIP), està liderat per la UAB i hi participen com a socis TV3 i 12 partenaires europeus. Suposa una millora de l'accessibilitat als mitjans de comunicació, i el camí cap a l’adopció de l’Hybrid Broadcast Broadband TV. Aquesta tecnología permetrà el lliurament de continguts multiplataforma audiovisual (en qualsevol moment, lloc i/o dispositiu a tota Europa), amb facilitats per a la gent gran i les persones amb diverses discapacitats que depenen de subtítols, audiodescripció o llengua de signes. En conjunt aquesta tecnologia permet la inclusió digital. 

  • 01/02/2016
 • El Projecte TVRing completa amb èxit proves pilot de Televisió Híbrida a Gurb

  El projecte TV-RING, que va començar al setembre del 2013, està cofinançat mitjançant el programa CIP ICT PSP, liderat per la Fundació i2CAT (Centre de recerca en tecnologies d'Internet de Catalunya), i també hi participen TV3 i l'empresa Cellnex Telecom. Al llarg dels dotze mesos de pilot del projecte, s'ha dut a terme un conjunt de set proves en directe i en diferit, que han ofert serveis multicàmera sobre continguts molt diversos: programes musicals, partits de futbol i especials informatius. Les activitats realitzades amb la col·laboració dels usuaris d'aquest municipi han permès progressar en el desenvolupament de les aplicacions, les infraestructures de xarxa i les tecnologies HbbTV, de manera que, aviat, serà possible oferir serveis multicàmera innovadors per a la totalitat dels usuaris de la Televisió Híbrida.

  • 16/12/2015
 • L’Institut Català d’Energia rep l'European Energy Service Award 2015 per la seva labor d'impuls dels serveis energètics

  L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha estat guardonat als European Energy Service Awards 2015 amb el premi "Best Energy Service Promoter", en reconeixement a la seva labor de promoció de la modalitat de serveis energètics com a fórmula per fomentar la renovació energètica d'edificis. El premi, organitzat per l'Agència d'Energia de Berlín i la Comissió Europea, el va recollir a Brussel·les la directora de l'ICAEN, Mercè Rius.

  • 10/11/2015
 • El projecte Ultraorbism de Marcel·lí Antúnez guanya el premi d'Art del 19th Japan Media Arts Festival

  El projecte Ultraorbism de Marcel·lí Antúnez guanya el premi d'Art del 19th Japan Media Arts Festival

  El projecte Ultraorbism del creador Marcel·lí Antúnez ha estat un dels guanyadors del 19th Japan Media Arts Festival en la categoria d’Art. El projecte ha comptat amb el suport del Departament de Cultura i s’ha dut a terme en el marc del projecte europeu SPECIFI, en què diferents partners han explorat com la tecnologia i la fibra òptica poden innovar en la creació i el turisme cultural. Ultraorbism és una acció interactiva distribuïda entre dos espais connectats amb xarxa a dues ciutats, Barcelona i Falmouth (Regne Unit). En ambdós casos es tracta d’un espai diàfan que té com a teló de fons una gran pantalla principal situada al centre i una altra subsidiària: la pantalla principal funciona com a lloc central del relat en què  es mostren les conseqüències dels diferents processos interactius realitzats pels actuants d’ambdues seus; a la pantalla secundària es mostren els detalls d’aquestes interaccions, que permet explicar al públic com es produeix la interactivitat. El premi està organitzat per l’Agency for Cultural Affairs del Govern del Japó, que ha fet públic el nom dels guardonats avui. L’entrega del premi, a la qual  hi ha anirà el propi artista i un representant del Departament de Cultura, tindrà lloc el 2 de febrer de 2016 al Japó.

  • 01/06/2015