• Imprimeix

Projectes exitosos a Catalunya del CEF

 • Publicats els resultats de la convocatòria Blending MAP del Mecanisme Connectar Europa (CEF)-Transport, amb projectes amb impacte a Catalunya

  Publicats els resultats de la convocatòria Blending MAP del Mecanisme Connectar Europa (CEF)-Transport, amb projectes amb impacte a Catalunya

  El propòsit d'aquesta convocatòria pilot és maximitzar l'aprofitament de la participació privada en els projectes del Mecanisme Connectar Europa (CEF) en l’àmbit del transport als efectes de completar els principals objectius del CEF com ara executar la Xarxa transeuropea de transport, el sistema de corredors per al 2030 i la xarxa integral de transport fins al 2050.

  • 18/01/2018
 • El projecte d’interconnexió gasística MidCat rep el suport de la UE

  El projecte d’interconnexió gasística MidCat rep el suport de la UE

  La Comissió Europea, a través del Mecanisme Connectar Europa (CEF), destina 5.600.000 € per a la realització dels estudis que permetran la construcció del MidCat, el gasoducte que unirà, a través de Catalunya, la península Ibèrica amb la resta d’Europa. Aquestes ajudes, que cobriran fins el 50% de les despeses subvencionables, permeten la reactivació del projecte aturat el 2010, i milloraran la capacitat d’interconnexió entre els sistemes de gas de França i Espanya, augmentant així els fluixos bidireccionals entre els dos països. El MidCat està integrat dins la llista de projectes d’interès comú de la UE i la seva construcció, encarregada a l’empresa catalana Enagás, esdevindrà un pas important per a la integració estratègica del mercat de gas europeu.

  • 08/04/2016
 • El Port de Barcelona rep suport financer de la UE per a la creació dels accessos ferroviaris

  El Port de Barcelona rep suport financer de la UE per a la creació dels accessos ferroviaris

  La Comissió Europea, a través del Programa Connecting Europe Facility, ha finançat el 30% de l’obra de creació dels accessos ferroviaris al Port de Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és connectar la zona d’ampliació sud del complex portuari amb la xarxa ferroviària, i millorar la connexió amb la terminal de Can Tunis. L’obra, valorada en 120.400.000€,  la duran a terme el Port de Barcelona i Adif i, en total, es preveu la construcció de 10,8 quilòmetres de vies ferroviàries, amb ample de via ibèric i internacional. Els accessos són considerats fonamentals per la UE perquè són part del corredor de la Mediterrània, un dels eixos estratègics de la Xarxa Transeuropea de Transports.

  • 15/02/2016
 • El port de Barcelona coordina el projecte CLYMA

  El port de Barcelona coordina el projecte CLYMA

  En el marc global del Corredor Mediterrani, corredor inclòs en les Xarxes transeuropees de transports (XTE-T), l'acció CLYMA se centra en l'anàlisi del transport de mercaderies entre Lió i Madrid per facilitar el desenvolupament de la Xarxa bàsica de les XTE-T (Core Network) de transports europea de forma coordinada. El projecte CLYMA ha realitzat estudis sobre l'organització i la implementació del concepte de corredor a llarg termini. Ha tingut en compte els aspectes mediambientals i les necessitats dels diversos agents associats al transport així com l'anàlisi de la sostenibilitat mediambiental, la gestió eficient dels recursos i el transport baix en emissions dintre d'un marc intermodal integrat per a estimular el concepte de corredor verd. El projecte proposa també desenvolupar una estructura de gestió per al Corredor.

  • 01/01/2015