• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Blockchain per a la nova generació d’Internet

21/08/2019 10:26
20190821_blockchain ngi

La iniciativa Next Generation Internet (NGI), llançada per la Comissió Europea a la tardor de 2016, té com a objectiu donar forma a la futura internet com un ecosistema de plataforma interoperable que encarna els valors que Europa vol tenir: obertura, inclusivitat, transparència, privadesa, cooperació, i protecció de dades.

Les Accions de Recerca i Innovació (RIA) de la NGI donen suport a actors externs de destacats grups d'investigació acadèmica, iniciatives d'alta tecnologia i pimes, en el seu treball sobre temes específics que contribueixen a evolucionar cap a un Internet més obert, segur i inclusiu.

Les tecnologies Blockchain i de registre distribuït (DLT) tenen el potencial per permetre serveis digitals més descentralitzats, de confiança, centrats en els usuaris i així estimular nous models de negoci que beneficiïn la societat i l’economia.

Com a component clau de la iniciativa Next Generation Internet, el repte específic és fomentar la investigació i la innovació a nivells de tecnologia, infraestructures i aplicacions per situar Europa al capdavant de la revolució blockchain.

 

Les propostes s’han d’adreçar a un dels tres subtopics següents:

- Recerca avançada en tecnologies blockchain i de DLT

- Fomentar la confiança en l'intercanvi d'informació i contingut per Internet amb blockchain

- Impulsar l'aparició de la intel·ligència col·lectiva a Internet

 

Més informació sobre aquesta convocatòria:

Info Day: 19/09/2019

NGI Forum: 25/09/2019

 

Pressupost: 20M €   |   Data límit: 16/01/2020