• Imprimeix

El Pla de Consum de Fruita i Llet a les escoles porta als centres d'arreu de Catalunya tallers i visites a explotacions agrícoles i ramaderes

18/12/2018 10:12
20181218_consum fruita i llet

El Programa de consum de fruita i hortalisses als centres educatius de Catalunya compta aquest curs 2018-2019 amb la participació de 262.175 escolars de 3 a 12 anys, corresponents a 1.103 centres, i es preveu la distribució de 1.005 tones de producte, i un import total previst, incloses les mesures d’acompanyament, de més de 3 milions d’euros. D’altra banda, paral·lelament, també existeix un Programa de consum de llet als centres educatius, en el qual aquest curs participen 61.520 escolars entre 1 i 12 anys de 402 d’arreu de Catalunya, es preveu distribuir-hi 839,74 tones de producte, i l’import previst supera 1,5 milions d’euros.

I és que per a donar efectivitat a la distribució de fruites i de llet als centres educatius dins dels Programes Escolars, la Unió Europea considera que la distribució ha d’anar acompanyada de mesures educatives dirigides principalment a l’alumnat de Primària. Així, aquest curs escolar s’ha previst fer 3 actuacions, dos de les quals s’han dirigit als nens, i han anat a càrrec d’AFRUCAT, i una tercera va dirigida a pares i professors. 

Així, s’han realitzat visites a explotacions agràries i ramaderes amb l’objectiu principal de reconnectar els nens amb el sector productiu i sensibilitzar de la importància d’una alimentació saludable. En aquest primer trimestre, han participat en aquestes visites uns 1.350 nens de 32 centres educatius de tot el territori. També es vol contribuir a educar els nens en temes com hàbits alimentaris saludables, cadenes alimentàries, producció sostenible o la lluita contra el malbaratament d’aliments, a través dels esmentats tallers realitzats en centres educatius, una actuació que en aquest trimestre s’ha realitzat en 71 centres educatius i hi han participat uns 4.000 nens d’arreu de Catalunya.