• Imprimeix

Convocatòria MSCA RISE 2019 per donar suport a l’intercanvi de personal investigador a curt termini

10/12/2018 14:12
20181210_MSCA RISE

L’objectiu del programa MSCA (que s’inclou dintre del programa de recerca Horizon 2020) és la formació i el desenvolupament professional dels investigadors, centrant-se en les aptituds per a la innovació. 

Les beques abasten totes les fases de la carrera d’investigador, des de doctorands fins a investigadors experimentats. Es tracta de fomentar la mobilitat transnacional, intersectorial e interdisciplinària. També es pretén apropar el sector acadèmic a l’empresarial. 

Les accions MSCA permeten a les organitzacions centrades en la investigació (universitats, centres de recerca i empreses) allotjar investigadors estrangers talentosos i crear associacions estratègiques amb institucions líders a tot el món.

Dintre de les accions Maria Sklodowska-Curie hi ha la línia RISE (Research & Innovation Staff Exchange) que va adreçada a organitzacions del sector acadèmic i no acadèmic (en particular pimes) basades a Europa  (estats membres o països de l’Àrea Europea de Recerca) i de fora d’Europa. 

L'esquema RISE promou la col·laboració internacional i intersectorial a través de l'intercanvi de personal de recerca i innovació, i compartint coneixements i idees des de la recerca fins al mercat (i viceversa). Aquesta convocatòria fomenta una cultura compartida de recerca i innovació que acull i recompensa la creativitat i l'esperit emprenedor i ajuda a convertir idees creatives en productes, serveis o processos innovadors. 

Els intercanvis poden ser tant per a investigadors experimentats com per a primers estadis i també poden incloure personal administratiu, directiu i tècnic directament implicat en les activitats de recerca i innovació de la proposta.

 

Pressupost: 80M €  |   Data límit: 02/04/2019