• Imprimeix

Tres milions d’euros del Pla Juncker per a la fundació de Barcelona Ship2b que inverteix en empreses d’impacte social

27/11/2018 11:11
20181127_ship2b

 

El Fons Europeu d’Inversions (FEI)  ha atorgat 10 milions d'euros al fons Creas Impacto i 3 milions a Equity4Good, gestionada per Ship2B, perquè puguin finançar empreses socials emergents o en fase inicial o tardana. L'acord de conversió amb Ship2B té l'aval del Fons europeu d'inversions estratègiques, el pilar del pla d'inversions per a Europa de la Comissió Europea, l'anomenat «pla Juncker». 

Equity4Good està gestionada per la fundació Ship2B, una fundació amb seu a Barcelona que disposa del suport de la Comissió Europea i que es dedica a fer accelerar empreses socials amb un alt impacte social o ambiental. El programa d'acceleració de Ship2B consta de laboratoris específics per a cada sector (salut, medi ambient i inclusió) gestionats en col·laboració amb empreses com ara DKV, Aigües de Barcelona, Medichem i Esteve. Arran d'aquest acord, Equity4Good ateny ara els 4 milions d'euros de capital. Ship2B finançarà unes trenta empreses amb imports que oscil·len entre 40 000 i 100 000 euros, que poden pujar fins als 400 000 euros. Això representa una mitjana del 5 % del capital social de les empreses. 

El Fons europeu d'inversions (FEI) forma part del grup del Banc Europeu d'Inversions. La seva missió principal és donar suport a microempreses i petites i mitjanes empreses (pimes) europees ajudant-les a accedir al finançament. El FEI dissenya i desenvolupa fons de capital risc i de creixement, garanties i instruments de microfinançament que s'adrecen específicament a aquest segment del mercat. Per tant, val a dir que el FEI promou els objectius de la UE a favor de la innovació, la recerca i el desenvolupament, l'emprenedoria, el creixement i l'ocupació. Al web del FEIE hi trobareu més informació. 

Equity4Good, una societat anònima espanyola formada per un grup d'inversors privats, gestionada per Ship2B i finançada pel Fons europeu d'inversions (FEI), inverteix en empreses emergents en tres àmbits: econòmic, social i ambiental. L'empresa ja ha incorporat a la seva cartera les següents empreses emergents: Boolino, Dental Residency, Ciclogreen, Adan Medical, Neki i Qida.