• Imprimeix

La Comissió Europea adopta 5 nous programes per a la regió del Sahel i el Llac Txad gràcies al EU Trust Fund for Africa

27/11/2018 12:11
20181127_Fund for Africa

El fons EU Emergency Trust Fund for Africa es va establir l’any 2015 per abordar les causes fonamentals de la inestabilitat, la migració irregular i el desplaçament forçat. El fons està dotat amb 4.100 milions d'euros aportats per les institucions de la UE (el 88%), els Estats membres i altres donants (12%).

La Comissió Europea ha aprovat cinc nous programes per valor de més de 141 milions d'euros en el marc del fons EU Trust Fund for Africa:

  • A nivell regional, dos programes de 75 milions d'euros intentaran reforçar l'estabilitat i la participació dels joves en els països del G5 Sahel (Burkina Faso, Txad, Mali, Mauritània i Níger). Un nou programa d'emergència de 70 milions d'euros augmentarà l'accés de les persones als serveis socials en zones frontereres.
  • Un altre programa de 5 milions d'euros assegurarà la implementació de la segona fase del programa "Les Veus de la gent jove al Sahel", que es va iniciar el 2017 i contribueix a integrar les organitzacions juvenils en els processos de disseny i implementació de polítiques socials i de desenvolupament. 
  • Un nou programa de 7,6 milions d'euros a Níger reforçarà la protecció dels emigrants en les rutes migratòries i donarà suport a les comunitats d'acollida. També al Níger, el programa de suport pressupostari AJUSEN en curs en els sectors de la justícia, la seguretat i la gestió de fronteres rebrà 10 milions addicionals per continuar aquest treball.
  • Al Senegal, una iniciativa de 9 milions d'euros ajudarà a abordar xarxes criminals vinculades a la migració irregular, el tràfic de persones i el tràfic de persones, i potenciarà la cooperació regional en aquest àmbit. 
  • A Côte d'Ivoire, un nou programa per valor de 30 milions d'euros donarà suport als esforços continus del país per crear un sistema de registre civil coherent i robust que permeti millorar la gestió de polítiques públiques, permetre a les persones exercir els seus drets fonamentals i millorar el seu accés a serveis públics, inclosa la facilitació del retorn voluntari i la reintegració sostenible dels emigrants. 
  • Finalment, el Fons de Cooperació Tècnica s'han reforçat amb un import addicional de 12 milions d'euros. En línia amb l'enfocament basat en l'evidència en el marc del fons EU Emergency Trust Fund for Africa per garantir intervencions estratègiques i eficients, aquest finançament addicional facilitarà més estudis i investigacions, així com assistència tècnica quan sigui necessari.

Aquesta assistència financera s'afegeix als 165 programes ja aprovats a les tres regions (nord d'Àfrica, Sahel i la regió del Llac Txad i la Banya d'Àfrica), per un total de 3.157 milions d'euros. Aquests fons es van dividir de la següent manera: Sahel / Llac Txad 1,549 milions d'euros (86 programes); Banya d'Àfrica 1.141,3 milions d'euros (58 programes); Nord d'Àfrica 467,1 milions d'euros (17 programes). Aquest import inclou 4 programes de regió interregional (145,1 milions d'euros).