• Imprimeix

La cantant catalana Rosalía guanyadora d’un dels premis dels Music Moves Europe Talent Awards

26/11/2018 12:11
20181126_rosalia

La Unió Europea (UE) ha identificat Rosalía com a nou talent emergent de la música popular i contemporània europea. Aquest és el camp d'acció dels Music Moves Europe Talent Awards, els nous premis impulsats per la UE dins el programa Creative Europe i que es lliuraran al gener al festival Eurosonic de Groningen. 

Rosalía ha guanyat en la categoria RnB/Urban, compartint guardó amb la francesa d'origen malià Aya Nakamura. Aquest premi se suma als dos Grammy llatins que va aconseguir la cantant de Sant Esteve Sesrovires. La catalana de 25 anys és cantant de flamenc, estrella de pop, ballarina, cantautora i productora. Rosalía és creadora d'un so propi amb cançons com “Malamente” i “Pienso En Tu Mirá” que expliquen contes poderosos. 

L'objectiu dels Music Moves Europe Talent Awards és guardonar artistes nous i propers d'Europa i donar-los suport per ajudar-los a desenvolupar i accelerar les seves carreres internacionals. Els candidats han estat seleccionats a través del seguiment de l’European Border Breakers Charts i de recomanacions de productores i socis.  

Music Moves Europe és un marc per les iniciatives i accions europees que promocionen la diversitat i competitivitat del sector musical europeu, en termes de polítiques i finançament. Es tracta d’una Acció Preparatòria que vol complementar les accions que ja es fan dintre del programa Europa Creativa, el premi europeu de la música o algunes accions del Mercat Únic Digital.