• Imprimeix

Nova convocatòria del premi Europa Segle XXI que reconeix la recerca sobre temàtiques europees

26/11/2018 12:11
20181126_premi europa segle xxi

La Fundació Catalunya Europa i la Fundació Banc Sabadell volen donar suport a treballs de recerca acadèmica de temàtiques europees. 

El premi Europa Segle XXI reconeix els treballs que tenen una aproximació analítica original i que inclouen recerca aplicada comparada orientada a conèixer i entendre el futur d’Europa i la seva governabilitat, i proposar vies de millora i de transformació. Es valoraran especialment els treballs que abordin la formació i el treball, la sostenibilitat ambiental, la ciència i la tecnologia, i l'Europa social, política, econòmica i cultural. 

Aquest premi va dirigit a persones menors de 45 anys que siguin ciutadanes o residents a la Unió Europea. Les recerques poden provenir de tesis doctorals, tesines de màster i altres recerques sempre que no hagin estat publicades fora de l’àmbit acadèmic. Les recerques es poden presentar en català, castellà o anglès.

El doctor Javier Arregui va ser el guanyador de la VI Edició del Premi Catalunya-Europa segle XXI, amb el treball "Ganadores y perdedores en el Proceso de Integración: Repensando la Unión desde una Perspectiva de Ciudadanía Europea." L'estudi mostra com només el 20% dels ciutadans europeus s'identifiquen amb les polítiques d'integració i proposa reconduir el procés d'integració a través de valors, experiències, institucions i polítiques públiques compartides. 

La Fundació Catalunya Europa va néixer el 2007 fruit de la vocació europeista del President Pasqual Maragall i s’orientà envers la recerca de l’ideal europeu de democràcia, pluralisme i equitat econòmica i social. Avui, la Fundació Catalunya Europa ha esdevingut un espai de pensament i Think Tank al servei de les idees i valors que la van crear i el seu treball es centra en el futur d’Europa i els grans reptes globals, l’enfortiment de Catalunya i el desenvolupament de les ciutats i les metròpolis.

 

Pressupost: 10.000€ | Data límit: 28/02/2019