• Imprimeix

Pre anunci de convocatòria NORFACE sobre governança democràtica en temps agitats

26/11/2018 12:11
20181126_norface governança democratica

NORFACE “New Opportunities for Research Funding Agency Cooperation in Europe

és una associació d'organismes nacionals de finançament de la recerca dedicats a liderar i desenvolupar oportunitats per als científics en l'àmbit de les ciències socials i del comportament. 

NORFACE juga un paper important a l'hora de respondre als grans reptes socials, promovent la recerca de la més alta qualitat, compartint bones pràctiques entre els investigadors i, especialment, fent possible la col·laboració internacional entre científics socials a Europa.

Els investigadors socials investiguen com adreçar els reptes socials que van des de les migracions, a les desigualtats socials i a l’impacte de l’envelliment de la societat i ho fan estudiant el comportament dels individus i les societats i les dinàmiques institucionals.

La xarxa NORFACE funciona amb l’esquema ERA-Net (finançat pel programa de recerca Horizon 2020).

L'enfocament principal d'aquest programa de recerca serà comprendre la naturalesa precisa de la recent turbulència en la política democràtica i la governança a Europa, com els estats europeus poden negociar i com poden desenvolupar estratègies per millorar la qualitat de la política democràtica i la governança. 

El programa està estructurat al voltant de cinc dels reptes més importants per a la governança democràtica i la política:

  1. Desigualtat i redistribució
  2. L’evolució de la política de l'amenaça
  3. La democratització de la informació
  4. Canviar identitats i representació
  5. La canviant autoritat de les institucions

 

Els investigadors poden presentar una proposta en representació d'un equip de projecte format per almenys tres socis investigadors elegibles, que es basin en tres o més països diferents que participen en aquesta convocatòria. 

  

Data límit: 19/02/2019