• Imprimeix

#SocSolidari, experiències reals de joves que participen al Cos Europeu de Solidaritat

13/11/2018 14:11
20181113_cos europeu de solidaritat

La campanya #SocSolidari de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona vol donar a conèixer les experiències de tres joves que participen en el Cos europeu de solidaritat i els projectes en els quals treballen.

La campanya està formada per tres vídeos d'uns deu minuts de durada on la Sarah en Daniel i en Márton expliquen les seves experiències com a voluntaris del Cos europeu de Solidaritat.

 

Què és el Cos Europeu de Solidaritat?

És una nova iniciativa de la Unió Europea amb l’objectiu de crear oportunitats per a què els joves facin de voluntaris o col·laborin en projectes –en els seus propis països o a l’estranger- que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.

Quines accions es contemplen?

a) voluntariat;

b) pràctiques i projectes ocupacionals

c) projectes de solidaritat,

d) mesures de qualitat i de suport.

 

Qui pot incorporar-se al Cos Europeu de Solidaritat?

Poden participar joves de 18 a 30 anys residents a qualsevol país de la UE i països associats.

 

Quin tipus d'organitzacions poden dur a terme projectes del Cos Europeu de Solidaritat?

El Cos Europeu de Solidaritat està obert a tota classe d'organitzacions: poden desenvolupar projectes els organismes d'administracions públiques, els municipis, les organitzacions no governamentals i les empreses. Les organitzacions poden ser de qualsevol mida, des de grans multinacionals fins a petites ONG actives en comunitats locals. Els seus projectes han de guardar relació amb la solidaritat.