• Imprimeix

Convocatòria ERA-MIN 2 en matèries primeres per a un desenvolupament sostenible i una economia circular

06/11/2018 09:11
20181106_era min 2

ERA-MIN 2 és l'associació pública-pública finançada amb Horizon 2020. ERA-MIN 2 té com a objectiu implementar una coordinació europea de programes de recerca i innovació sobre matèries primeres per enfortir la indústria, la competitivitat i el canvi cap a una economia circular. 

L’objectiu d’aquesta convocatòria és la recerca i la innovació en totes els aspectes del cicle de la vida de les matèries primeres no agrícoles i no energètiques (materials metàl·lics, de construcció i minerals industrials).

 

Les cinc àrees temàtiques són:

1) Subministrament de matèries primeres de l’exploració i mineria

2) Disseny

3) Processament, producció i refabricació

4) Reciclatge i reutilització de productes

5) Innovacions no tecnològiques (nous models de negoci, millora dels mètodes o de les dades per a l’avaluació de l’impacte ambiental, acceptació social i confiança pública de les matèries primeres)

  

Poden participar totes les parts interessades en la cadena de valor de les matèries primeres, incloent-hi el món acadèmic, la indústria, les ONGs, les autoritats públiques i la societat civil.

Cada consorci ha d’estar format per al menys 3 entitats legals elegibles de 2 països diferents, almenys un dels quals ha de ser un país participant a la convocatòria. El coordinador ha d’estar en un dels països participants a la convocatòria.

 

El pressupost de les organitzacions participants a Espanya és de 650.000 euros.

 

Data límit: 31/01/2019