• Imprimeix

Obertura de convocatòries en l’àmbit de les tecnologies de la comunicació i la informació del fons Horizon 2020

30/10/2018 14:10
20181030_tic horizon 2020

Aquesta crida agrupa un conjunt de convocatòries que giren al voltant de la temàtica sobre innovació de tecnologies de la comunicació i de la informació. Basant-se en l'èxit de les accions dels programes de treball anteriors aprofitant les subvencions en cascada per permetre l'agilitat i l'accés a actors nous o clau de la cadena d'innovació no necessàriament involucrats en projectes normatius de R + D, part del pressupost assignat a diverses accions de la pròxima generació, els temes d'Internet estaran dedicats al suport d'experiments i projectes més petits finançats a través d'ajudes financeres a tercers. Si bé la seva mida serà reduïda en comparació amb les accions estàndard d'Horizon 2020.

 

Les diferents àrees temàtiques són:

  • Les iniciatives de Digitalització de la Indústria Europea tenen com a objectiu establir plataformes digitals de pròxima generació i reconstruir la cadena de subministrament digital subjacent en la qual depenen tots els sectors econòmics. La iniciativa hauria de permetre a totes les àrees sectorials i d'aplicació adaptar-se, transformar-se i beneficiar-se de la digitalització, principalment permetent que els petits actors captin el valor.

 

  • L’European Cloud Initiative demana la creació d'una Infraestructura de Dades Europea (EDI) de primer nivell com a component essencial per explotar la revolució de dades a Europa i contribuir al creixement global. L'objectiu de les activitats és permetre la creació d'un ecosistema d'alt rendiment global (HPC) / Big Data (BD) basat en el lideratge europeu en tecnologies HPC, Cloud i Big Data. 

 

  • La implementació del 5G que té com a objectiu aprofitar les tecnologies 5G cap a la innovació a la baixa, tant a nivell de servei com de producte, mantenint un compromís significatiu a llarg termini per preparar-se per a la "Evolution a llarg termini" 5G i per aprofitar la cooperació internacional cap a la cooperació industrial.

 

  • Internet de pròxima generació (NGI): Una sèrie de tendències tecnològiques tornaran a reconvertir Internet durant els propers 10-15 anys. Europa hauria d'impulsar aquesta revolució tecnològica mentre contribueix a fer que el futur d'Internet sigui més centrat en l'ésser humà. Internet per a la gent, que contribueix a una societat més sostenible i inclusiva.

 

Consulteu els diferents tòpics oberts.