• Imprimeix

Oberta la convocatòria dels premis Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu

15/10/2018 12:10
20181015_premi carlemany 2019

Des del 2008, el Parlament Europeu, juntament amb la Fundació del Premi Internacional Charlemagne d'Aquisgrà, conviden cada any a joves de tots els estats membres de la UE a presentar projectes dirigits per joves que mostrin una participació activa en el desenvolupament d'Europa. 

El Premi Juvenil Charlemagne, organitzat pel Parlament Europeu i la Fundació Internacional del Premi Charlemagne a Aquisgrà, es concedeix cada any als projectes europeus per joves de 16 a 30 anys. Els projectes guanyadors proporcionen models per a joves que viuen a Europa i ofereixen exemples pràctics d'europeus que conviuen com a comunitat. Els tres guanyadors seran elegits dels projectes nominats pels jurats nacionals i es convidarà a representants de tots els països a la cerimònia de lliurament de premis a Aquisgrà el maig de 2019. 

Els joves d'entre 16 i 30 anys de qualsevol estat membre de la UE poden presentar projectes per al Premi Europeu de la Joventut Charlemagne. Els projectes es poden presentar individualment o, preferentment, en grups. Han de promoure la comprensió europea i internacional; afavorir el desenvolupament d'un sentit compartit d'identitat i d'integració europees; i proporcionar models per a joves que viuen a Europa i ofereixen exemples pràctics d'europeus que conviuen com a comunitat. Els guanyadors seran anunciats el 15 de març del 2019. 

El premi al millor projecte és de 7.500 €, el segon 5.000 € i el tercer 2.500 €. Com a part del premi, els tres guardonats europeus són convidats a visitar el Parlament Europeu a Brussel·les o Estrasburg. Un representant de cada un dels 28 guanyadors nacionals serà convidat a Aquisgrà durant diversos dies per assistir a diversos esdeveniments.

 

Data límit: 28/01/2019