• Imprimeix

Es busquen ambaixadors per promoure la ciència oberta

09/10/2018 10:10
20181009_ambaixadors ciencia oberta

L’RDA (Research Data Alliance) busca experts diversos i ben connectats en domini de dades per unir-se al seu programa d’ambaixadors europeus. S’ofereixen fins a sis ajudes d’un màxim de 7.000€ als experts que donin suport a la difusió dels resultats de la RDA, encoratjant als professionals de la informació en el seus camps específics per unir-se a la comunitat RDA i proporcionar informació i contribució pràctica a les seves activitats. 

Els ambaixadors seleccionats no només han de ser experts reconeguts, sinó també excel·lents comunicadors. Actuaran com a enllaços entre la RDA, organitzacions i comunitats amb l’objectiu de fomenta la compartició de dades i la recerca amb ús de dades.

El programa està dissenyat per ajudar els experts a fer créixer la seva xarxa i col·laborar amb persones i organitzacions afins, a la vegada que es busca augmentar l’impacte del seu treball en el creixement professional. La RDA es compromet a proporcionar als candidats seleccionats el suport financer i operatiu per al seu treball i el reconeixement oficial.

Per aquells que estiguin interessats, han de completar el formulari de sol·licitud abans del 5 de desembre de 2018. Tots els candidats seran notificats del resultat de la seva sol·licitud abans del 15 de gener de 2019. Tingueu en compte que els candidats han de treballar/residir a Europa per poder optar a les subvencions d’ambaixador. 

La RDA, creada al 2013, per la Comissió Europea, la National Science Foundation del govern dels Estats Units i l’Institut Nacional d’Estàndards i Tecnologia i el Departament d’Innovació del Govern d’Austràlia, té més de 7.000 membres i representa a 137 països. Aquesta aliança es reuneix en grups de treball centrats en el desenvolupament de la infraestructura que promou l’intercanvi de dades de recerca. La Unió Europea dóna suport a activitats de la RDA a través d’Horizon 2020.

 

Data límit: 05/12/2018