• Imprimeix

Premis Europa Nostra (Patrimoni Cultural Europeu)

08/10/2018 13:10
20181008_premis europa nostra

Els Premis Europa Nostra es concedeixen anualment per identificar i promoure bones pràctiques en la conservació del patrimoni cultural, per estimular els intercanvis transfronterers de coneixement i experiència a tot Europa, per millorar la sensibilització i estima del patrimoni cultural europeu, i per a fomentar altres iniciatives excel·lents a través del poder de l'exemple. 

Aquests premis van ser creats l’any 2002 per la Comissió Europea en aplicació del programa Europa Creativa. Europa Nostra, la veu del patrimoni cultural a Europa, ha estat la responsable de gestionar aquests premis arran la seva experiència en reconèixer públicament l’excel·lència en l’àmbit del patrimoni cultural europeu.


Es premiaran destacats èxits patrimonials en les següents categories:

  • Conservació
  • Recerca
  • Servei dedicat per part de particulars o organitzacions
  • Educació, formació i sensibilització 

Els criteris per l’avaluació i selecció de les propostes es basaran en l’excel·lència de la feina realitzada i la recerca preliminar executada, respecte pels valors artístics, culturals i socials, establiment, autenticitat, integritat i dimensió europea. 

Les propostes presentades poden ser a escala local o internacional. 

Cada any es triaran 30 èxits patrimonials a tota Europa. El nombre de premiats variarà en funció de la quantitat i qualitat de les entrades. Fins a 7 propostes seran premiades amb el Grand Prix. Un projecte rebrà el premi del públic.

 

Data límit: 15/11/2018