• Imprimeix

Convocatòria per a desenvolupar un receptor de navegació per a la conducció autònoma

08/10/2018 14:10
20181008_navegacio conduccio autonoma

Galileo és un sistema de navegació per satèl·lit, construït per la Unió Europea (UE) i l'Agència Espacial Europea (GSA). Un dels objectius del Galileo és proporcionar un sistema de posicionament d'alta precisió. 

Actualment, la tecnologia GNSS s’està fent servir àmpliament en el transport per carretera.

Entre les aplicacions més innovadores, la de la conducció autònoma transformarà radicalment el concepte de mobilitat millorant la seguretat viària, reduint el trànsit i com a conseqüència també la contaminació, a la vegada que incrementarà el confort pel conductor i els passatgers.

El concepte “conducció autònoma” pretén transferir la funció de control del vehicle del conductor humà al sistema automatitzat, que ha de ser conscient de la seva ubicació, sentir l'entorn i navegar prenent decisions sense aportacions humanes. Aquesta aplicació pertany a la categoria d’aplicacions de seguretat crítica , ja que el seu fracàs pot tenir conseqüències greus per a les persones, propietats i medi ambient. Per tant, els cotxes autònoms necessiten motors de posicionament altament rendibles que facin un ús òptim d'un conjunt complet de sensors que es complementen entre si en una solució hibridada. Aquesta solució ha d’estar necessàriament basada en la tecnologia GNSS, a causa de la seva capacitat única de proporcionar un posicionament absolut precís i informació de temps precisa. 

L’objectiu de la convocatòria és desenvolupar una unitat de posicionament a bord innovadora que sigui adient per una conducció autònoma total.

  

Pressupost:  4M €     |    Data límit: 1/03/2019