• Imprimeix

Curs per a joves interessats en els drets de les persones sense llar, amb el suport del Consell d’Europa

08/08/2018 13:08
20180808_joves sense llar

FEANTSA és la Federació Europea d'Organitzacions Nacionals que treballen amb les persones sense llar. Són l'única ONG europea que se centra exclusivament en la lluita contra la manca d'habitatge. El seu objectiu final és acabar amb la manca d'habitatge a Europa. Té el suport de la Comissió Europea. 

Les sessions d’estudi per a joves de FEANTSA són una oportunitat per a joves professionals de tota Europa de reunir-se i identificar temes claus per abordar el tema de les persones joves sense llar i proposar solucions. Els alumnes s’han constituït en una xarxa que inclou professionals en molts àmbits, com el treball social, el treball dels joves, acadèmics, estudiants, advocats, arquitectes, polítiques públiques i ONGs. 

La sessió d’aquest any, que tindrà lloc a Budapest durant els dies 19-23 de novembre, vol centrar-se en l’enfocament dels drets de persones sense llar com a drets socials. El curs ha estat dissenyat amb el suport del departament jove del Consell d’Europa. 

Habitualment, els treballadors socials que treballen amb les persones sense llar no tenen una formació en drets humans. Aquesta sessió suposarà una oportunitat de conscienciar sobre l’enfocament a través dels drets humans. 

Per poder optar a aquest curs cal: 

  • Tenir menys de 30 anys
  • Residir en un estat membre del Consell d’Europa
  • Treballar amb joves sense llar o amb risc de ser-ho
  • Tenir experiència en un enfocament basat en els drets humans
  • Ser capaç de comunicar-se en anglès
  • Ser entusiàstic i adaptat a una formació no reglada
  • Tenir ganes de comprometre’s després del curs a un treball conjunt amb altres participants 

 

En total es triaran 35 participants per a participar en el curs, com a màxim 2 o 3 de cada país. El Consell d’Europa cobreix les despeses de viatge, allotjament i àpats. 

  

Data límit: 17/08/2018