• Imprimeix

Anàlisi sobre l’adaptació de les ciutats europees a l'envelliment de la població

30/07/2018 10:07
20180730_envelliment poblacio

La present licitació anomenada "Adaptació de les ciutats europees a l'envelliment de la població: els reptes polítics i bones pràctiques (ACPA)" consisteix en una activitat d'anàlisi dirigida pel programa ESPON 2020.

El programa ESPON 2020 té com a objectiu promoure i fomentar una dimensió territorial europea en el desenvolupament i la cooperació aportant evidència, transferència de coneixement i aprenentatge de polítiques a les autoritats públiques i altres actors normatius a tots els nivells.

 

El resultat principal d'aquest servei en particular, serà una investigació sobre l'eficàcia de les polítiques i iniciatives per desenvolupar ciutats adaptades a l’envelliment de les persones i iniciatives concretes que donin suport al mateix, en vuit ciutats i regions europees contrastades. 

Més concretament, analitzarà experiències dispars i divergents, com també d'urbanisme comú, relacionades amb l'exclusió social, l'ocupació i les competències, la desigualtat espacial, les innovacions emergents en matèria de salut i cura, la migració transnacional i l'impacte de la mobilitat geogràfica, social i econòmica.

Els resultats de l'ACPA contribuiran directament a l'adaptació i al desenvolupament de polítiques i plans d'acció relacionats amb ciutats i programes socials aptes per a l'edat, inclosa la política de cohesió post-2020.

 

Pressupost: 265.000 € | Data Límit: 19/09/2018