• Imprimeix

Oberta la convocatòria Cultura Euroregió Pirineus Mediterrània per a projectes culturals

21/06/2018 12:06
20180621_euroregio cultura

La present convocatòria d’ajuts va dirigida a projectes culturals d’abast euroregional i europeu, i té com a missió estimular la cooperació cultural de caire estructural per al territori euroregional, tot animant projectes més locals a adquirir una dimensió i projecció europees.

Més concretament, els objectius són els següents:

  • Impulsar i consolidar partenariats i projectes de cooperació euroregional estructurals i sostenibles, tot contribuint al desenvolupament de noves audiències i al foment de la innovació i de la creativitat en l’àmbit cultural.
  • Enfortir la capacitat dels sectors culturals d’actuar a escala transnacional i europea, en particular mitjançant la circulació de les obres i la mobilitat dels actors i dels artistes.

Són elegibles entitats culturals de Catalunya, de les Illes Balears i d’Occitània. Una entitat d’un altre territori pot ser membre associat del projecte, però no rebrà cap finançament per part de l’AECT Pirineus Mediterrània.

Els projectes han d'incloure, com a mínim, un consorci de tres entitats, una per territori (Catalunya, Illes Balears, Occitània), i és imprescindible la participació financera de tots els socis.

Els àmbits d'acció d'aquesta convocatòria són qualsevol disciplina i expressió artística en els àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc.

Per a aquells projectes que preparin una candidatura d’àmbit europeu, cal recordar que el subprograma Cultura del programa Europa Creativa no té en compte el finançament d’activitats relacionades exclusivament amb el sector audiovisual. Les accions en l’àmbit audiovisual només són elegibles si representen un aspecte secundari d’activitats principals d’altres sectors culturals. En aquest sentit, en el marc de la convocatòria euroregional, un contingut purament audiovisual només serà admès com a projecte de dimensió euroregional, amb l’excepció d’aquelles propostes que poguessin encaixar en la convocatòria d’educació a la imatge del subprograma MEDIA del programa Europa Creativa.

 

Pressupost: 170.000 € | Data Límit: 7/09/2018 (projectes d’abast europeu) i 15/10/2018 (projectes d’abast euroregional)