• Imprimeix

Convocatòria per organitzar el Premi de Literatura de la UE

08/06/2018 10:06
20180608_premi de literatura

El Premi de Literatura de la Unió Europea (EUPL), és un jove premi literari, concedit anualment a nous i emergents autors europeus per a obres literàries de ficció publicades recentment. Aquest any 2018 l’EULP celebra el seu desè aniversari i, donat que ja ha obtingut un reconeixement com a únic premi literari multinacional i multilingüe, pretén continuar treballant els tres propers anys per seguir assolint els seus objectius específics i contribuir als objectius del programa Europa Creativa de la UE.

Així doncs, el propòsit de la present convocatòria és seleccionar una organització/consorci capaç d'organitzar l'EUPL per a les tres edicions anuals del premi 2019, 2020 i 2021, sabent que, per a l'edició dels premis de cada any, el treball preparatori comença l'any anterior.

El treball consisteix en l'organització de jutges i procediments de selecció de fins a 40 països, organització de cerimònies de premis i altres esdeveniments, així com la promoció contínua del premi i els seus autors i llibres guanyadors a nivell local, nacional, europeu i internacional. La Comissió Europea signarà un Acord d'Associació marc per a tres anys (FPA) amb el sol·licitant a qui se li adjudiqui la tasca d’aquesta convocatòria.

Com hem dit, L'EUPL es situa sota el programa d’Europa Creativa de l’actual període (2014-2020) i que té el doble objectiu general següent:

  • Salvaguardar, desenvolupar i promoure la diversitat cultural i lingüística europea i promoure el patrimoni cultural europeu;
  • Enfortir la competitivitat dels sectors europeus culturals i creatius amb vista a promoure un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu.

 

Pressupost: 500.000 € (per l’any 2019) | Data Límit: 14/09/2018