• Imprimeix

Convocatòria de projecte pilot per protegir els cementiris jueus d’Europa

31/05/2018 09:05
20180531_cementiris jueus

El 21 de març de 2018, la Comissió Europea va aprovar el programa anual de treball per a la implementació de projectes pilots i accions preparatòries en l'àmbit de l'educació, l'esport i la cultura. El programa de treball, preveu un projecte pilot dirigit a realitzar una àmplia enquesta de mostreig d'almenys 1500 cementiris jueus en determinats països europeus, identificar bones pràctiques de conservació i proposar un model per a la seva salvaguarda amb èxit.

 

 

Més concretament, els objectius d’aquest projecte pilot són:

  • Dur a terme una àmplia enquesta de mostres (mapeig), d'almenys 1500 cementiris jueus als països europeus, on cadascun dels quals presenti un desafiament únic pel que fa a l'estat actual dels cementiris jueus.
  • Reconèixer exemples exitosos (bones pràctiques), de les restauracions i conservacions dels llocs d'enterrament jueus realitzades en els cementiris identificats.
  • Identificar oportunitats específiques de fertilització creuada i d'interaccions més fortes entre els diferents agents interessats en la preservació dels llocs d'enterrament jueu.
  • Contribuir a l'impuls generat per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural a través de la divulgació i sensibilització del valor europeu del patrimoni i la diversitat cultural d'Europa.

A més a més, l’activitat també podria preparar el camí cap a futures intervencions específiques utilitzant recursos locals, nacionals i de la Unió Europea per a activitats relacionades amb el patrimoni.

L'acord de subvenció resultant d'aquesta convocatòria es destinarà a un únic projecte. La durada del projecte serà de 18 mesos i s'espera que l'acció comenci al desembre de 2018.

 

Pressupost: 800.000 € | Data Límit: 13/08/2018