• Imprimeix

Concurs per dissenyar una aplicació mòbil de salut (mHealth) que garanteixi privacitat de les dades

16/04/2018 13:04
20180416_concurs app mhealth

El Supervisor Europeu de Protecció de Dades (EDPS), juntament amb les autoritats de protecció de dades d’Àustria, Irlanda i Schleswig-Holstein i amb el suport de la Xarxa d’Enginyeria de Privacitat a Internet (IPEN) llancen aquest concurs de privacitat a les aplicacions mHealth.

La iniciativa vol promoure l’enginyeria de la privacitat mitjançant la implementació del principi de privacitat en una aplicació mòbil de salut. D’aquesta manera es generaran unes bones pràctiques que poden servir de referència pel desenvolupament d’altres aplicacions que siguin amigables amb la privacitat.

El sector de l’mHealth s’ha expandit ràpidament els darrers anys. Aquestes aplicacions ajuden als usuaris, però al mateix temps, el processament de tantes dades en aparells sobre connectats pot reduir el control que tenen els usuaris sobre la seves dades personals i córrer el risc de que aquestes siguin fetes servir de forma fraudulenta.

Els proveïdors de salut i els desenvolupadors d’aplicacions haurien de considerar la privacitat en les dades com una prioritat.

Els participants hauran de desenvolupar una aplicació de mòbil de salut que sigui útil i amigable i que compleixi els principis de privacitat sota la regulació de protecció de dades de la UE.

Pot participar qualsevol persona establerta a la UE. Els projectes que ja hagin estat premiats no podran rebre un segon premi pel mateix projecte.

 

Es premiarà a dos concursants:

Primer premi: 20.000 €

Segon premi: 10.000 €

 

Els dos guanyadors podran presentar els seus projectes a la 40ena conferència internacional sobre protecció de dades i privacitat que tindrà lloc a Brussel·les la última setmana d’octubre de 2018.

 

Data límit: finals de juny 2018