• Imprimeix

El Departament de Territori i Sostenibilitat dóna ajuts per a tractar els espais naturals protegits de Catalunya per un valor de 4,5M

13/04/2018 09:04
20180413_FEADER ajuts espais naturals protegits

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat ajuts per desenvolupar diverses actuacions dins d’espais naturals protegits de Catalunya. El valor d’aquests ajuts és de 4,5 milions d’euros i estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Així doncs, el Departament de la Generalitat assumirà el 57% de l’import de les subvencions mentre que la Unió Europea, mitjançant el FEADER, ho farà amb el 43% restant.  

 

 

Més concretament, les subvencions seran destinades a la restauració, conservació i millora dels espais naturals, els hàbitats i les espècies; a la infraestructura i equipament necessaris per a l’ús públic dels espais; i a actuacions de desenvolupament local alineades amb la protecció de la natura.

Els ajuts es distribueixen en quatre àmbits territorials:

  • Actuacions en espais naturals de protecció especial (parc nacional, parcs naturals i paratges naturals d'interès nacional)
  • Actuacions en espais del Pla Espais d'Interès Natural (PEIN) i en espais de la Xarxa Natura 2000 
  • Actuacions en zones humides no incloses en espais protegits
  • Subvencions als hàbitats i espècies protegides, singulars o amenaçades en espais no inclosos en els tres àmbits anteriors