• Imprimeix

Convocatòria per a projectes innovadors urbans en seguretat, pobresa, TIC i ús sostenible del sòl (UIA)

15/10/2018 17:10
logo UIA

La secretaria permanent de la iniciativa Accions Urbanes Innovadores (UIA) ha publicat la quarta convocatòria per a projectes pilot que donin solucions innovadores a reptes urbans. La iniciativa UIA està cofinançada pel programa FEDER amb un 80%.

Els projectes han de ser: innovadors, participatius, transferibles, de qualitat i mesurable. Els àmbits pels projectes son:

  • Transició digital: formulació de polítiques mitjançant democràcia electrònica (informació, consulta i participació), recopilació de dades, gestió de dades, serveis digitals etc.
  • Ús sostenible del sòl i solucions basades en la naturalesa: utilització eficient del sòl i dissuasió de l'expansió urbana. Desenvolupament «cap a dins»: ús, reciclatge, condicionament i restauració del sòl deteriorat.
  • Seguretat urbana: integració social, aplicació de la llei, la resistència de la societat i la responsabilització de la comunitat davant qualsevol forma de violència. Així mateix, també comporta la millora de la protecció dels edificis i infraestructures.
  • Pobresa urbana: solucions sostenibles que busquin abordar la integració a llarg termini i trenquin el cercle de l'aïllament social i espacial.

Les dues primeres temàtiques mai s’havien sol·licitat en les convocatòries anteriors. Aquest any, com a novetat, la seguretat urbana s’inclourà com nou tema per a l'UIA.

Per a poder optar a aquest finançament solament podran fer-ho les ciutats de més de 50.000 habitants o aglomeracions urbanes organitzades que constitueixin una associació / agrupació d'autoritats urbanes, en el cas de Catalunya: l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les mancomunitats. Cada projecte podrà percebre fins a 5 milions d'euros. 

A dia d'avui tres ciutats catalanes tenen projectes innovadors finançats per l'UIA: Barcelona (amb dos projectes), Viladecans i Mataró.

 

Pressupost: De 80 a 100 M € (aproximadament)  |  Data límit: 31/01/2019