• Imprimeix

Accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA): pla de treball 2018-2020

13/02/2018 12:02
20180213_MSCA pla de treball

L’objectiu del programa MSCA (que s’inclou dintre del programa de recerca Horizon 2020) és la formació i el desenvolupament professional dels investigadors, centrant-se en les aptituds per a la innovació. 

Les beques abasten totes les fases de la carrera d’investigador, des de doctorands fins a investigadors experimentats. Es tracta de fomentar la mobilitat transnacional, intersectorial e interdisciplinària. També es pretén apropar el sector acadèmic a l’empresarial.

  

Les accions MSCA permeten a les organitzacions centrades en la investigació (universitats, centres de recerca i empreses) allotjar investigadors estrangers talentosos i crear associacions estratègiques amb institucions líders a tot el món. 

 

Hi ha quatres grans línies:

 

Xarxes de formació innovadora: ITN

  

ITN dóna suport a programes competitius conjunts de formació en recerca o doctorats conjunts. Aquests programes seran implementats per associacions d’universitats, centres de recerca, empreses, pimes i altres agents d’Europa i resta del món. 

Poden demanar-la xarxes internacionals d’organitzacions de recerca del sector tant acadèmic com no acadèmic. Finança investigadors que encara no tenen el doctorat. 

Aquestes associacions poden agafar les següents formes:

  • ETN: Xarxes europees de formació
  • EID: Doctorats industrials europeus
  • EJD: Doctorats conjunts europeus 

El programa explota les competències complementàries de les organitzacions participants i buscar compartir coneixements, activitats de networking, organització de tallers i conferències. 


Per tal d'augmentar les opcions de trobar feina dels investigadors, la formació en recerca és complementada amb opcions d’accés dels investigadors al sector no acadèmic. 

 

Beques individuals: IF

 

Ofereixen l’oportunitat de treballar en projectes de recerca personals a investigadors individuals experimentats (que ja tenen un doctorat) i que volen treballar a l’estranger.

Hi ha dos tipus:

  • Beques europees: per a investigadors de qualsevol país del món que vulguin investigar a Europa.
  • Beques globals: per a investigadors que viatgin a un país fora d’Europa, per un període màxim d’un any.

 

Intercanvis de personal d’investigació i innovació: RISE

  

Finança intercanvis d’investigadors de curta durada a altres països i altres sectors per potenciar l’excel·lència professional. Permet un major contacte entre el sector acadèmic i el no acadèmic d’Europa i la resta del món.

Les propostes han d’incloure com a mínim tres socis de tres països diferents. Si tots els socis són europeus, l’intercanvi haurà de ser intersectorial. Si hi ha socis internacionals, l’intercanvi pot ser intersectorial o del mateix sector. 


Els intercanvis poden ser tant per a investigadors experimentats com per a principiants i també poden incloure personal administratiu, directiu i tècnic directament implicat en la recerca i la innovació.

   

Cofinançament: COFUND

  

Té l’objectiu de fomentar programes regionals, nacionals i internacionals que fomentin l’excel·lència en la formació en recerca, la mobilitat i el desenvolupament professional. 

Es poden presentar organitzacions que financen o gestionen programes de doctorat o programes de beques per a investigadors. 

Els investigadors poden ser doctorands o post-doctorands. La beca implica mobilitat de l’investigador.

  

A més a més, el programa també finança la: 

 

Nit dels investigadors

Aquest esdeveniment té lloc un cop l’any, l’últim divendres del mes de setembre, i està adreçat al públic general per promocionar les carreres d’investigació.

Està especialment adreçat a la gent jove i les seves famílies.  

Les activitats dutes a terme poden combinar aspectes educatius amb l’entreteniment, com poden ser per exemple experiments científics, simulacions, debats, jocs, competicions, proves, etc.