• Imprimeix

Convocatòria_Horizon 2020: projectes de recerca sobre el cervell humà per a aportar expertesa a la Plataforma Informàtica Mèdica

13/02/2018 13:02
20180213_HBP expertesa Plataforma Informatica Medica

Aquesta convocatòria forma part del Human Brain Project finançat pel programa Horizon 2020. El HBP pretén accelerar els camps de la neurociència i la medicina vinculada al cervell utilitzant les tecnologies informàtiques.

Amb aquesta finalitat s’ha desenvolupat la Plataforma Informàtica Mèdica (MIP), que té per objectiu servir als projectes de recerca en el camp de la neurociència. Per a assolir-ho la MIP aplica la tecnologia de Big Data a la neurociència aplegant la informació de cada pacient amb una malaltia cerebral concreta i posant-la a disposició de tots els investigadors independentment d’on es trobin.

Amb la present convocatòria es pretén aportar nou coneixement i expertesa en uns camps concrets dels quals s’ocupa la MIP, així com eixamplar la xarxa i incrementar l’impacte del coneixement i capacitats desenvolupades.

La convocatòria es divideix en tres subconvocatòries independents:

  • Avaluació de models fisiopatològics de malalties del cervell.
  • Anàlisi federat de l'estimulació intracerebral humana i la gravació de dades.
  • Ontologies integrals per a malalties del cervell.

Poden presentar propostes tant organitzacions com experts individuals, si bé s’incentiva que es presentin projectes en equip amb altres socis potencials.

Pressupost: 3.000.000 € | Data límit: 15/03/2018