• Imprimeix

Convocatòria_Horizon 2020: projecte pilot per a la creació d’una xarxa de centres de competències en ciberseguretat arreu d’Europa

06/02/2018 13:02
20180206_ciberseguretat

La xarxa té per obectiu reunir el coneixement en ciberseguretat dels diferents actors presents a Europa, tant pel que fa a centres de recerca públics o universitats, així com empreses o entitats sense ànim de lucre. Amb aquest projecte pilot es pretén crear sinèrgies entre els actors del sector i potenciar les actuals competències i la recerca en ciberseguretat que ja està en marxa tot desenvolupant solucions comercials que puguin millor el Mercat Digital Únic.

El consorci guanyador de la convocatòria haurà de desenvolupar una mapa amb els objectius a assolir en l’àmbit de la ciberseguretat i dissenyar un conjunt d’activitats per a fer-ho possible tant des de la innovació com la recerca en el marge de tres o quatre anys. El projecte inclourà l’avaluació de diverses solucions organitzatives i legals per a la Xarxa de Competències en Ciberseguretat tenint en compte tant les normatives europees, com les nacionals i les regionals. S’espera que en el marc del projecte es desenvolupi i es posi a prova una estructura de governança i de presa de decisions en l’àmbit de la ciberseguretat que sigui àgil i eficaç a nivell de la UE.

Les propostes presentades han de tenir la forma de consorci amb un mínim de 20 entitats de 9 o més països diferents membres de la UE. Com a mínim 3 d’aquests han de ser socis industrials de diferents sectors, mentre que la participació d’entitats governamentals rellevants no és obligatòria però es considerarà com un element molt positiu a valorar.

Pressupost: 50.000.000 € | Data límit: 29/05/2018.