• Imprimeix

La Unió Europea es compromet a donar suport al desenvolupament i estabilitat al Líban mitjançant un nou paquet d’ajuda

La Comissió Europea ha adoptat un nou paquet d’assistència de 44M € que contribuirà a promoure l’estabilitat i el desenvolupament econòmic i social al Líban. Els projectes donaran suport a la reforma electoral del país, potenciaran el sector de gestió de residus i fomentaran el desenvolupament socioeconòmic.

09/01/2018 12:01
20180109_Líban

El paquet està format per tres programes:

  1. El programa “Suport a la reforma electoral i la participació democràtica”, que té com a objectiu desenvolupar la capacitat de les entitats nacionals de realitzar eleccions periòdiques, transparents i inclusives. Pretén potenciar la confiança del públic en el procés electoral, contribuint a la consolidació democràtica del Líban.
  2. El programa “cap a un control descentralitzat de la gestió integrada de residus”, dissenyat per millorar la capacitat dels governs regionals i locals per processar la gestió de residus. Es vol crear uns governs respectuosos amb el medi ambient en general.
  3. El “programa de desenvolupament local al llarg de la conca del riu Litani”, enfocat a promoure l’estabilitat del país a través de la millora de les condicions socioeconòmiques i la capacitat de recuperació de les poblacions que viuen al voltant del Litani. Això potenciarà les capacitats institucionals dels governs locals i promourà la creació d’associacions, tant públiques com privades, que generin oportunitats d’ocupació i millorin el lliurament de necessitats bàsiques.

Aquest paquet és addicional al suport prestat per la Comissió Europea al Líban des de l'inici de la crisi siriana, que ascendeix a més de 1.200 M €, inclosos prop de 1.000 M € d'assistència a comunitats libaneses i refugiats.