• Imprimeix

La Comissió Europea vol mobilitzar 9.000 M€ per a inversions climàtiques intel·ligents, en el marc del Pla d’Inversions Externes de la UE

La Comissió Europea va fer aquest anunci a la cimera “One Planet”, celebrada el passat desembre a París.

09/01/2018 13:01
20180109_One Planet _Pla Inversions Externes UE

Com a part del Pla Inversions Externes de la UE (EIP), que té previst mobilitzar 44.000 M€ d’inversió sostenible per a l’Àfrica i els països veïns de la UE, la Comissió Europea va anunciar a la cimera “One Planet”, celebrada el passat desembre a París, inversions rellevants per al clima en tres àrees específiques, tot esperant que es generin inversions de 9.000 M€ fins al 2020 en aquestes àrees:

  1. Ciutats sostenibles, amb la mobilització d’inversions en els sectors de les infraestructures municipals d’urbanisme sostenible, mobilitat sostenible i intel·ligent, gestió de residus, energies renovables i eficiència energètica, etc. L’objectiu és augmentar l’accés als serveis bàsics, la creació d’ocupació directa i indirecta i la reducció de la contaminació a nivell local, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la generació de residus.
  2. Energia sostenible i connectivitat, donant suport al desenvolupament de noves oportunitats en energies sostenibles que contribueixin a la reducció de la pobresa energètica. Es pretén que s’augmenti l’accés a una energia assequible i sostenible i que augmenti la capacitat de generació d’energia renovable.
  3. Agricultura sostenible, empresaris rurals i agroindústria, generant oportunitats d’inversió per al sector privat que aconsegueixin un creixement sostenible i inclusiu a la cadena de valor agrícola. L’objectiu és augmentar el rendiment agrícola, la producció i els ingressos d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A més, es pretén fomentar l’esperit emprenedor, la millora de la seguretat alimentària i la igualtat de gènere.