Objectiu: abordar els vincles inherents entre els ecosistemes, la producció d'aliments, la cadena alimentària i la salut i el benestar dels consumidors

Els objectius específics són:
- produir aliments saludables
- augmentar l'eficiència dels recursos des de la producció primària fins als consumidors
- entendre l'impacte del canvi climàtic en l'agricultura, els recursos i la qualitat dels aliments i identificar opcions per gestionar els seus efectes
- reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i les emissions de contaminants atmosfèrics
Les propostes hauran de contribuir a crear unes condicions per una agricultura dinàmica i innovadora, i el sector de l’alimentació ha de ser capaç de què els productes d’alta qualitat siguin competitius.
En aquesta convocatòria hi ha els següents topics oberts:
Innovació integrada de sistemes que valoritzin residus biològics
Data límit: 13/02/2018
Data límit: 13/02/2018
Aplicacions de microbiomes per a sistemes alimentaris sostenibles
Data límit: 13/02/2018
Proves futures de les nostres plantes
Data límit: 13/02/2018
Data límit: 13/02/2018
Biodiversitat en acció: a través de les terres agrícoles i la cadena de valor
Data límit: 13/02/2018
Nous i emergents riscos en salut vegetal
Data límit: 13/02/2018
Foment de la gestió integrada de plagues
Data límit: 13/02/2018
Fer l'apicultura europea sana i sostenible
Data límit: 13/02/2018
Millora del benestar dels animals
Data límit: 13/02/2018
Anti microbians i producció animal
Data límit: 13/02/2018
Cap a una alimentació més saludable i sostenible
Data límit: 13/02/2018
Seguiment de les inversions i impactes en R + I alimentari
Data límit: 13/02/2018
Recursos genètics i comunitats pre-cria
Data límit: 13/02/2018
Innovació en proves de varietats vegetals
Data límit: 13/02/2018
Data límit: 13/02/2018
Donar suport a la coordinació del microbioma i al Fòrum Internacional de Bioeconomia
Data límit: 13/02/2018
Data límit: 13/02/2018
Gestió altament eficient de qualitat del sòl i recursos terrestres
Data límit: 13/02/2018
Els topics que s’obriran en el futur són:
Aproximacions innovadores i centrades en el sistema alimentari a les ciutats
Data obertura: 16/10/2018
Fertilitzants orgànics d’alta qualitat procedents del biogàs
Data obertura: 16/10/2018
Demostracions d’alimentació al núvol
Data obertura: 16/10/2018
Proteïnes alternatives per a aliments i pinsos
Data obertura: 16/10/2018
Enfocaments integrats dels controls de seguretat alimentària a tota la cadena alimentària
Data obertura: 16/10/2018
Intensificació sostenible a l'Àfrica
Data obertura: 16/10/2018
Gestió integrada de l'aigua en petites conques agrícoles
Data obertura: 16/10/2018
Una vacuna contra la pesta porcina africana
Data obertura: 16/10/2018
ERANETs en alimentació provinents de l’agricultura
Data obertura: 16/10/2018
Enfocaments integrats de salut i alternatives a l'ús de plaguicides
Data obertura: 16/10/2018
Sistemes alimentaris a l’Àfrica
Data obertura: 16/10/2018
Programa conjunt europeu en gestió de terra agrícola
Data obertura: 16/10/2018