• Imprimeix

Publicats els resultats provisionals de la segona convocatòria del programa POCTEFA

10/11/2017 09:11
20171110_POCTEFA-resultats-segona-convocatoria

El passat 8 d'octubre, a la ciutat francesa de Biarritz, es va reunir el Comitè de Programació del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020 (POCTEFA) per seleccionar els projectes de la segona convocatòria.

Aquest programa té un impacte positiu sobre el territori i sobre la cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra.

La segona convocatòria del programa ha tingut un gran èxit, ja que s’han presentat 169 projectes, dels quals 101 han passat a la segona fase; s’han programat 62 projectes per un import de 71,2 milions d’euros de FEDER pel territori transfronterer. D’aquests projectes un 67% tenen participació catalana (89 participacions), amb un import FEDER del 21% del total FEDER assignat a la convocatòria. El gran èxit aconseguit en la programació de projectes amb participació catalana ha estat gràcies a l’alta qualitat tècnica dels projectes presentats. 

La convocatòria admetia propostes de qualsevol dels 5 eixos prioritaris del Programa Operatiu. S’han programat iniciatives de cooperació transfronterera relacionades amb l’àmbit del turisme, la I+D, l’adaptació al canvi climàtic, la prevenció de desastres naturals, la protecció del patrimoni natural i cultural, la formació i la inserció social.

A finals de gener 2018 el Comitè de Programació del programa publicarà els resultats definitius.