• Imprimeix

L’Associació Leader de Ponent subvencionarà 24 projectes de les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià Sud amb un total de 763.660,34€

El Departament d’Agricultura ha resolt la segona convocatòria d’ajudes corresponents a l’exercici 2016 proposades per l’Associació Leader de Ponent, entitat sense ànim de lucre encarregada d’implementar la metodologia Leader a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià sud. En concret, s’aportarà 763.660,34€ a 24 projectes d’aquestes comarques amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica a l’àmbit rural i garantir l’equilibri territorial.

31/10/2017 13:10
20171031_FEADER ajuts Leader 24 projectes

Els ajuts Leader són cofinançats en un 57% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP) i en un 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’Associació Leader de Ponent treballa ja en la tercera convocatòria d’ajudes Leader, corresponent a l’exercici 2017, que estarà oberta fins el proper 30 de novembre de 2017. Totes les persones jurídiques i les entitats públiques interessades han de presentar la sol·licitud telemàticament, mentre que les persones físiques poden presentar-la o bé per mitjans telemàtics o en format paper a les seus del GAL. 

Del total de 24 projectes subvencionats, 10 corresponen a projectes de transformació i/o comercialització de productes agroalimentaris i 14 a projectes no agroalimentaris, els dos eixos centrals establerts pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en la convocatòria corresponent.

L’Associació Leader de Ponent és una entitat sense ànim de lucre, configurada com a Grup d’Acció Local (GAL) i creada per gestionar la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-20120 a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià (sud).