• Imprimeix

Pla Catalunya - Japó

Pla Catalunya - Japó 2012 - 2015

 

A Catalunya hi ha actualment 140 empreses japoneses operatives, xifra que representa el 80% del total d’empreses japoneses amb base d’activitat a Espanya.

El Pla Japó 2016-2019 és el tercer pla del Govern amb el país nipó, fruit dels treballs del Comitè de Reforç Catalunya-Japó, que es reuneix un cop l’any, i dels quatre grups de treball sectorials (Empresa, Turisme, Universitats-Recerca, i Cultura) que es reuneixen periòdicament. 

El Comitè de Reforç Catalunya-Japó és el principal instrument de seguiment, coordinació i renovació del Pla, el qual incorpora representants d’administracions, institucions i organismes amb un paper rellevant en les relacions amb el Japó. L’objectiu del Pla és oferir un marc de trobada de les administracions públiques i les institucions catalanes que tinguin un interès específic en el país, i entitats i empreses japoneses a Catalunya, de manera que es pugui fer el seguiment i l’avaluació regulars de les diferents iniciatives endegades.

En aquest sentit, el treball per grups sectorials permet donar cabuda i coordinar les principals temàtiques que uneixen Catalunya amb el Japó. Són els grups sectorials, coordinats per representants del Govern com Invest in Catalonia-Acció, l’Agència Catalana de Turisme, la Secretaria per a Universitats i Recerca i l’Institut Ramon Llull, segons l’àmbit específic del qual es tracti, els qui aporten accions concretes, les defineixen i les desenvolupen.
 

 

 

El Japó té la categoria de país prioritari de l’acció exterior per al Govern d’acord amb el Pla Estratègic d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea (2015-2018). La relació històrica entre Catalunya i el Japó és estreta arran de l’establiment d’inversions japoneses a Catalunya ja els anys 1980, i es manté l’interès mutu de reforçar i consolidar les relacions econòmiques, institucionals, culturals i educatives entre ambdós països.

Data d'actualització:  22.11.2016

Activitats en el marc del Pla Catalunya - Japó

 • La Filmoteca de Catalunya revela els secrets de la gastronomia japonesa

  La Filmoteca de Catalunya revela els secrets de la gastronomia japonesa

  La Filmoteca de Catalunya programa, del 2 al 31 de desembre, juntament amb la Japan Foundation, el cicle “Secrets de la gastronomia japonesa”, on la cuina nipona és la protagonista. Aquesta activitat s'emmarca dins el Pla Japó del Govern de Catalunya 2016-2019.

  • 01/12/2016
 • El Govern presenta el Pla Japó que aprofundeix les relacions entre Catalunya i el Japó fins al 2019

  El Govern presenta el Pla Japó que aprofundeix les relacions entre Catalunya i el Japó fins al 2019

  La presentació ha tingut lloc aquest dilluns al matí de la mà del conseller Raül Romeva i el cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe. El nou pla 2016-2019 no només consolida les relacions en l'àmbit empresarial sinó que també ho fa en els àmbits d'universitat i recerca, cultura i turisme. També permet mantenir i millorar les relacions institucionals iniciades el 2009 amb aquest país prioritari per a l'acció exterior del Govern.

  • 21/11/2016