• Imprimeix

Treballar i fer pràctiques a les institucions de la Unió Europea

Per a treballar a les institucions i òrgans de la UE cal participar en els concursos públics organitzats per l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO). Vegeu els requisits per poder-hi participar.

Els concursos es publiquen al web d’EPSO.

Un cop superat el concurs, el candidat/a és inscrit a una llista de reserva que li dóna dret a accedir a un lloc de treball en el si de les institucions de la UE. El lloc de treball no és garantit pel sol fet d’aprovar el concurs, sinó que el candidat/a ha de participar en processos de selecció específics per a l’accés a posicions vacants. Vegeu la llista de vacants obertes.

La Representació Permanent d’Espanya davant la UE, mitjançant la Unidad de Apoyo’, ofereix als candidats/es que hagin aprovat un concurs la possibilitat de rebre periòdicament i per correu electrònic una llista de vacants.

A més, hi ha agències de la UE que tenen els seus propis mètodes de selecció de personal. Són: el Banc Central Europeu, el Banc Europeu d’Inversions, el Fons Europeu d’Inversions i l’agència Europol.

L’equip de #FonsUECat ha elaborat el “Manual de pràctiques a les institucions europees i a altres actors internacionals”. Hi trobareu informació detallada sobre cadascuna de les estades formatives: institució i lloc de formació, tipologia de les pràctiques, principals requisits, remuneració, durada de l’estada, enllaços d’interès, període d’inscripció, etc.

A més de les institucions de la UE, a Brussel·les hi ha una gran quantitat d’empreses i entitats que es dediquen a l’àmbit dels afers europeus. Hi ha diversos webs que agrupen ofertes de feina en aquest camp. Alguns exemples són: EurActiv, EuroBrussels, EuroJobs, BrusselsJobs, EPLO, EURES, Cosmopolitalians, PubAffairs i Public Affairs Jobs. Alguns també inclouen aquest tipus d’ofertes de feina a altres indrets d’Europa.

Delegació del Govern davant la Unió Europea

La Delegació del Govern davant la UE obre cada any places per a estades de deu mesos a joves titulats/des que tinguin un postgrau universitari en relacions internacionals, integració europea o similars, o que hagin de presentar la memòria final del postgrau durant el darrer trimestre de l’any de la convocatòria.

La resta de delegacions també convoquen places per a estades de pràctiques.

 

Agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ)

ACCIÓ obre cada any places per a la realització de pràctiques remunerades per a joves graduats/des de menys de 26 anys amb coneixements d’anglès i francès, també a l’oficina de Brussel·les.

 

Institut Català de les Empreses Cultural (ICEC)

L’IICEC publica al seu web oportunitats de pràctiques a les seves oficines de Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París.

 

Agència Catalana de Turisme (ACT)

L’ACT ofereix a estudiants i titulats/des universitaris diverses opcions de beques i pràctiques a la xarxa d’oficines que té a diferents punts del món, també a la de Brussel·les.

 

Diputació de Barcelona

Des de la Direcció de Relacions Internacionals cada any es convoca l'atorgament d'una beca de nou mesos de col·laboració a la seu de la Diputació de Barcelona a Brussel·les. La poden sol·licitar estudiants i titulats/des en relacions internacionals, polítiques ruropees, cooperació al desenvolupament i altres àmbits relacionats.

 

Data d'actualització:  30.01.2017